Meniu
Search
x

Video Reacţia unui scoţian care a ajuns la Festivalul Medieval de la Sighetu Marmaţiei. "E foarte diferit"

Cei care au fost măcar o dată în vacanţă în Maramureş ştiu la ce să se aştepte. Mese întinse pline cu mâncăruri tradiţionale și peisaje de basm. Pe lângă acestea însă, cei care ajung în zonă în acest weekend au parte şi de o experienţă inedită, o călătorie în timp, într-o lume plină de cavaleri şi domniţe. Festivalul Medieval de la Sighetu Marmaţiei  a adunat sute de spectatori. 

De Redactia Observator la 06.08.2022, 21:00
Vezi și

Centrul orașului Sighetu Marmației s-a transformat în câmp de luptă. Mai mulţi tineri, îmbrăcaţi în costume medievale au refăcut bătălii istorice. De pe margine, turiştii au privit încântaţi spectacolul.

Samuel, turist: Ne place foarte mult, da. Am venit din Bucureşti, cu familia. E foarte diferit. Nu m-am aşteptat să văd un festival medieval.

Samuel este scoțian, dar locuiește în București. A venit cu familia în vacanţă în Maramureş şi a fost cucerit imediat de zonă, de oameni şi de obiceiuri. 

Samuel, turist: Îmi place foarte mult, e foarte frumos, e verde, are munţi şi îmi place foarte mult. 

Pe acelaşi subiect

Copiii au fost fascinaţii de lupte. 

Îmi place foarte mult, mi se pare foarte interesant

Weekend de poveste în Maramurş

Spectatcorii au putut să-şi încerce îndemânarea la trasul cu arcul sau să au învăţat să lege o pânză de zale. Domniţele şi cavalerii au avut propriii designeri vestimentari

Vasile Moldovan, primar Sighet: Avem o casă de modă care reuşeşte să îmbrace domni, domniţe, cavalari, la acest eveniment. Ne bucurăm că reuşim să arătăm şi altceva decât tradiţiile şi obiceiurile noastre clasice, să zic, sau cunoscute în toată România.

 Mie îmi place că e foarte frumos. Îmi place cum este un fel de film medieval şi nu prea vezi asta în fiecare zi, deci e fain să vezi ceva care e diferit. 

Aflat la cea de-a 11-a ediţie, Festivalul Medieval din Sighetu Marmaţiei se va încheia mâine, cu un concert.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Reacţia unui scoţian care a ajuns la Festivalul Medieval de la Sighetu Marmaţiei. "E foarte diferit"