Antena Meniu Search
x

Video Prinți, prințese și cavaleri, pe străzile Hunedoarei. Turiștii, unii veniți chiar de peste hotare, fascinați de călătoria în timp

Cavaleri, domniţe, scutieri şi mercenari şi-au etalat măiestria la Festivalul Medieval Ioan de Hunedoara şi i-au purtat pe spectatori în alte vremuri. Pe lângă personajele de poveste, cei veniţi să admire spectacolul au avut parte şi de bucate alese, dar şi de un concert special susţinut de legendara trupă Phoenix.

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 08:16

Vezi și

Mii de oameni s-au lăsat purtați într-o lume fascinantă, în care s-au îmbinat armonios istoria şi cultura. 

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: Festivalul medieval încearcă să aducă cât mai mult în mentalul colectiv, memoria acestei familii, memoria lui Ioan de Hunedoara.Este cea mai importantă familie din epoca medievală târzie. 

Vedetele festivalului cu iz medieval au fost mercenarii, zânele, scutierii, paladinii, prinţii şi prinţesele, ale căror costume extravagante au atras toate privirile. 

A urmat apoi un spectacol fascinant, în care cavalerii şi domniţele s-au jucat cu focul. 

Cristian Micle, garda Cetăţii Ardud din Satu Mare: Dansul nostru cu focul a reprezentat chiar tainele cetăţii noastre de la Ardud, iar povestea trădare, ură. Cea păcătuită de fiica draguşeştilor Villma. 

Unii au venit chiar de peste hotare pentru a urmări spectacolul medieval. 

Turiști: A fost foarte frumos. Toate formaţiile care au fost prezente aici, care au defilat. Ne place că n-am mai văzut aşa ceva. 

Turiste: Şi anul trecut am participat. Acum am o invitată din Italia să vadă şi ea frumosul nostru spectacol. 

Trupa Phoenix a completat tabloul de epocă. Festivalul, ajuns la cea de-a doua ediţie, s-a încheiat cu un foc de artificii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Prinți, prințese și cavaleri, pe străzile Hunedoarei. Turiștii, unii veniți chiar de peste hotare, fascinați de călătoria în timp