Meniu
Search
x

Cinci noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, în România. Toate au fost depistate la Botoșani

Alte cinci cazuri cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, care are o transmisibilitate crescută, au fost depistate în România, la Botoșani, anunță Ministerul Sănătății.

De Ana Maria Ghiarasim la 10.02.2021, 16:50
  • Toate cele cinci persoane infectate sunt din județul Botoșani.
  • În România au fost confirmate până în prezent 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.

Toate cele cinci persoane infectate sunt din județul Botoșani. Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, și anume un bărbat în vârstă de 79 de ani și două femei în vârstă de 84 de ani și, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. 

Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în județ. 

Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută. 

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel național, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7. Primul caz de infectare cu tulpina britanică a apărut în România pe 8 ianuarie 2021.

Tulpina britanică a virusului, mult mai contagioasă

Un raport al Departamentului de Sănătate britanic arată că noua tulpină de Covid nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.

Vestea bună este că vaccinurile celor de la Pfizer şi Moderna sunt la fel de eficiente şi împotriva tulpinii din Marea Britanie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Cinci noi cazuri de infectare cu tulpina britanică, în România. Toate au fost depistate la Botoșani

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman