Antena Meniu Search
x

Noua tulpină de SARS-Cov-2, mult mai contagioasă, confirmată la tânăra testată la Institutul Matei Balș

Noua mutaţie a virusului SARS-Cov-2, care face ravagii în Barea Britanie, a fost confirmată şi în România. Analiza probelor pentru tânăra testată la Institutul Matei Balș a indicat prezenţa noii tulpini Covid, mult mai contagioasă.

De Cristian Ionescu la 08.01.2021, 16:42
Vezi și

Mutaţia din Marea Britanie a coronavirusului, confirmată şi în România

Analiza probelor pentru pacienta testată la Matei Balş a fost finalizată, rezultând prezenţa noii tulpini de SARS-Cov-2, prezentă şi în Marea Britanie. Pacienta este o  femeie tânără, care, din primele informaţii nu ar fi călătorit peste hotare.

DSP a declanşat o anchetă.

Noua mutaţie a viruslui a fost identificată în peste 30 de ţări, inclusiv Franţa, Danemarca, Japonia, Coreea de Sud şi Canada. Oamenii de ştiinţă britanici, unde au fost descoperite mai multe cazuri, o studiază îndeaproape.

Noua tulpină a virusului, mult mai contagioasă

Un raport al Departamentului de Sănătate britanic arată că noua tulpină de Covid nu pare să fie mai periculoasă şi nu cauzează forme mai severe ale bolii. Dar, pentru că este mult mai contagioasă, există riscul ca sistemele sanitare să fie copleşite în următoarele săptămâni şi luni.

Noul studiu publicat de Public Health England arată că cei care au fost infectaţi cu noua variantă nu prezintă un risc crescut de reinfectare şi că rata de mortalitate nu a fost mai mare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Noua tulpină de SARS-Cov-2, mult mai contagioasă, confirmată la tânăra testată la Institutul Matei Balș