Antena Meniu Search
x

Cine este Marian Căpăţână, bărbatul care ar fi scris pe gardul vilei lui Traian Băsescu "Petrov, achită-ţi datoriile!"

Vila unde locuieşte Traian Băsescu a fost vandalizată în această dimineaţă. Gestul i-ar aparţine lui Marian Căpăţână, omul care a dus valizele de bani de la Bercea Mondiau la Mircea Băsescu. Acesta a declarat presei că din cauza fraţilor Băsescu el a făcut doi ani de închisoare.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 01.04.2022, 14:13

Vila lui Traian Băsescu a fost vandalizată, pe gardul ei fiind scris mesajul "Petrov, achită-ţi datoriile!"
Vila lui Traian Băsescu a fost vandalizată, pe gardul ei fiind scris mesajul "Petrov, achită-ţi datoriile!" - Inquam Photos / George Călin

Gardul vilei de protocol a fostului preşedinte Traian Băsescu a fost vandalizat, vineri, o persoană scriind cu vopea roşie mesajul: ”Petrov achită-ţi datoriile”! Este vorba de vila de protocol de la RA-APPS pe care fostul preşedinte trebuie să o evacueze după ce instanţa a decis definitiv că a fost colaborator al Securităţii, "Petrov" fiind de altfel numele conspirativ al lui Traian Băsescu.

Marian Căpățână, omul care a dus valizele de bani de la Bercea Mondialu la Mircea Băsescu, este cel care ar fi scris mesajul, după cum chiar el a recunoscut, acuzând că din cauza lui Traian Băsescu şi a fratelui său a stat doi ani în închisoare. 

"În urma imaginilor difuzate de către mass-media, bărbatul în cauză a fost identificat. Se efectuează verificări în vederea depistării.  În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, urmând a fi dispuse măsuri legale", a anunţat Poliţia Capitalei. 

Potrivit News.ro, Traian Băsescu nu a dorit să comenteze această situaţie, la plecarea din vilă, însă la scurt timp câţiva muncitori au început să revopsească gardul, în faţa căruia a fost amplasat şi un tablou cu mai multe mesaje şi un sifon, pe care era chipul lui Traian Băsescu, sub care era scris "Tânărul sifonar".

Pe acelaşi subiect

Cine este Marian Căpăţână

Cel care a vandalizat gardul, Marian Căpăţână, a declarat presei că a făcut acest gest pentru că, din cauza lui Traian şi Mircea Băsescu, a făcut doi ani de închisoare. ”Acest individ Petrov trebuie să îşi plătescă datoriile”, a declarat Căpâţănă jurnaliştilor, scrie News.ro. 

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel zis Bercea Mondialu. 

În acelaşi dosar, Marian Căpăţână a primit trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influenţă. Căpăţână a fost liberat condiţionat la sfârşitul lunii iunie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi, după ce, anterior, Judecătoria Drobeta Turnu Severin luase o decizie similară.

În faţa jurnaliştilor aflaţi la vila lui Traian Băsescu, Marian Căpăţână a povestit că „în anul 2008 am intrat în politică. În 2009, puteţi întreba pe toată lumea din judeţul Olt, inclusiv pe Ponta şi pe Şova, m-am implicat total în a câştiga Traian Băsescu preşedinţia din 2009.”

Traian Băsescu îşi caută apartament cu 3 camere, după decizia RA-APPS de a-l evacua din vila de protocol

Fostul preşedinte Traian Băsescu a revenit în ţară în noaptea de miercuri spre joi, după externarea de la un spital din Bruxelles.

Traian Băsescu a declarat că a venit de la Bruxelles pentru a-şi căuta apartament, după decizia RA-APPS de a-l soma să părăsească vila de protocol ca urmare a deciziei definitive a ICCJ privind colaborarea sa cu Securitatea. Traian Băsescu spune că îşi doreşte un apartament cu 3 camere, care să nu fie izolat de lume.

Fostul preşedinte a spus că s-a gândit la un apartament de trei camere şi că îşi doreşte să nu fie izolat de lume şi să aibă acces la metrou şi la piaţă.  „Să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o piaţă, o stație de metrou”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a explicat reporterilor că tocmai se ducea la bancă pentru a vedea cum procedează, întrucât banii săi nu au fost investiţi în imobiliare, ci în titluri de stat pe care acum trebuie să le vândă dacă doreşte să cumpere un apartament. ”Mă duc până la bancă, pentru că aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute dacă vom ajunge să cumpărăm un apartament. Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La preţul pieţei, un apartament cu trei camere ne-am dori, aşa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate”, a spus el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cine este Marian Căpăţână, bărbatul care ar fi scris pe gardul vilei lui Traian Băsescu "Petrov, achită-ţi datoriile!"