Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu îşi caută apartament cu 3 camere, după decizia RA-APPS de a-l evacua din vila de protocol. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Traian Băsescu a declarat că a venit de la Bruxelles pentru a-şi căuta apartament, după decizia RA-APPS de a-l soma să părăsească vila de protocol ca urmare a deciziei definitive a ICCJ privind colaborarea sa cu Securitatea. Traian Băsescu spune că îşi doreşte un apartament cu 3 camere, care să nu fie izolat de lume.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 31.03.2022, 15:02

Traian Băsescu a fost somat să părăsească vila de protocol de la RA-APPS
Traian Băsescu a fost somat să părăsească vila de protocol de la RA-APPS - Observator

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, joi, că, după ce va părăsi vila de protocol, îşi doreşte să cumpere un apartament de trei camere, ţinând cont de costurile cu întreţinerea, şi că şi-ar dori ca apartamentul să nu fie izolat de lume. 

Traian Băsescu a explicat că a fost internat în spital la Bruxelles din cauza unei penumonii netratate la timpul ei, iar acum a venit la Bucureşti pentru a se ocupa de găsirea unui apartament. "După ce îl găsesc, trebuie să îi placă şi Mariei", a spus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a spus că s-a gândit la un apartament de trei camere şi că îşi doreşte să nu fie izolat de lume şi să aibă acces la metrou şi la piaţă.  „Să nu fie izolat de lume, că suntem oameni de 70 de ani, să avem magazine în apropiere, o piaţă, o stație de metrou”, a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu a explicat reporterilor că tocmai se ducea la bancă pentru a vedea cum procedează, întrucât banii săi nu au fost investiţi în imobiliare, ci în titluri de stat pe care acum trebuie să le vândă dacă doreşte să cumpere un apartament. ”Mă duc până la bancă, pentru că aceste titluri de stat vor trebui să fie vândute dacă vom ajunge să cumpărăm un apartament. Încep să mă uit, pe ici pe colo, după un apartament. La preţul pieţei, un apartament cu trei camere ne-am dori, aşa am stabilit, că trei camere ne ajung, având în vedere facturile uriaşe care vin la încălzire şi electricitate”, a spus el. 

Pe acelaşi subiect

Traian Băsescu, somat să părăsească vila de protocol

Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a făcut precizări oficiale, luni, privind actuala situaţie locativă a fostui preşedinte Traian Băsescu, arătând că acesta şi familia sa au obligaţia de a elibera locuinţa de protocol în termen de 60 de zile, după decizia instanţei prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de colaborator al Securităţii, potrivit prevederilor legale.

Potrivit Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de următoarele drepturi:

  • a) folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, ambele atribuite cu destinaţia de reşedinţă;
  • b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
  • c) pază şi protecţie, precum şi folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare;
  • d) folosinţa gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuinţe, cu destinaţia de reşedinţă, în suprafaţă de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparaţii capitale la imobilul atribuit cu destinaţia de reşedinţă.

Fostul respinge ideea potrivit căreia a colaborat cu Securitatea ca poliție politică. „N-am ascuns deloc (colaborarea cu Securitatea - n.r.). Și acum sunt convins că nu există nici o frază care să implice declarații politice sau atitudini politice. Nu există nici măcar o singură frază”, adaugă fostul președinte.

Traian Băsescu spune că nu va demisiona din Parlamentul European, deoarece a fost ales după anunțul CNSAS. El spune că decizia Justiției nu e corectă, deoarece el nu a dat nicio informație despre declarații sau atitudini politice. „Nu cred că am de ce (să demisionez- n.r.), pentru că eu am fost ales cu anunțul CNSAS-ului făcut. Deci nu a fost un lucru pe care cei care m-au ales l-au aflat după alegere”, spune Traian Băsescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu îşi caută apartament cu 3 camere, după decizia RA-APPS de a-l evacua din vila de protocol. Ce condiţii trebuie îndeplinite