Antena Meniu Search
x

Criminalul cu Audi din Iași a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru accidentul de la Podu Roș (Video dramatic)

Claudiu Pașnicu, tânărul din Iași cercetat pentru crimă după ce a provocat un accident rutier în urma căruia doi oameni au murit, a fost condamnat definitiv.

Claudiu Pașnicu, tânărul din Iași cercetat pentru crimă după ce a provocat un accident rutier în urma căruia doi oameni au murit, a fost condamnat definitiv.

Cazul teribilului accident de la Podu Roș din Iași a reprezentat o premieră istorică pentru justiția din România din perspectiva infracțiunilor reținute în sarcina șoferului vinovat.

Claudiu Pașnicu a fost acuzat de procurori de omor calificat și tentativă la omor calificat chiar dacă infracțiunile comise de el se încadrează în sfera infracțiunilor prevăzute de Codul Rutier.

Totuși, având în vedere că înainte de a provoca accidentul în urma căruia doi soți au murit pe loc tânărul șofer cu Audi a trecut de patru ori pe culoare roșie a semaforului, procurorii au decis că Pașnicu avea de gând să omoare pe cineva, motiv pentru care au considerat că fapta a fost premeditată și l-au acuzat de crimă.

Pe acelaşi subiect
https://observator.tv/eveniment/criminalul-cu-audi-de-la-podu-ros-a-fost-condamnat-la-8-ani-de-inchisoare-230629.html

Criminalul cu Audi, condamnat la 19 ani de închisoare

O altă premieră în justiția din România este și faptul că judecătorii din Iași au acceptat propunerea procurorilor și l-au judecat pe Claudiu Pașnicu pentru omor calificat.

Astăzi, judecătorii au dictat sentința finală pentru criminalul cu Audi.

Claudiu Pașnicu a fost condamnat la 19 ani și 8 luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă și irevocabilă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Tragedia pentru care Claudiu Pașnicu își va petrece mare parte din viață în închisoare s-a petrecut pe 4 februarie 2017.

Pașnicu, aflat la volanul unui Audi, conducea cu viteză excesivă în zona Podu Roș din Iași și a trecut de mai multe ori pe culoare roșie a semaforului.

La un moment dat, vitezomanul a izbit în plin un autoturism marca Dacia Logan în care se aflau soții Eugen și Doina Buzea.

Impactul a fost atât de puternic încât Logan-ul a fost proiectat în alte autoturisme aflate la zeci de metri distanță.

Soții Buzea au murit pe loc, iar alte trei persoane, dintre care una în comă, au ajuns în stare gravă la spital.

După accident, criminalul cu Audi a fugit de la locul faptei, însă a fost prins de polițiști.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Criminalul cu Audi din Iași a fost condamnat la 19 ani de închisoare pentru accidentul de la Podu Roș (Video dramatic)