Antena Meniu Search
x

Vremea 15, 16 şi 17 martie 2018. Prognoza meteo ANM anunţă răcire şi temperaturi la extreme

ANM a dat prognoza meteo pentru 15 martie 2018, dar şi pentru 16 şi 17 martie. Vremea se răceşte dramatic, iar sâmbătă vor fi temperaturi extreme.

ANM a dat prognoza meteo pentru 15 martie 2018, dar şi pentru 16 şi 17 martie. Vremea se răceşte dramatic, iar sâmbătă vor fi temperaturi extreme: 1 grad în nord şi 20 de grade în sud-est.

În noaptea de miercuri spre joi, cerul va fi temporar noros. Potrivit ANM, se vor semnala ploi slabe de scurtă durată local în regiunile intracarpatice şi la munte şi izolat în restul teritoriului. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între -1 şi 7 grade. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase de relief în special din sud-est pe arii restrânse vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea, joi, 15 martie 2018

Vremea va fi în continuare caldă pentru această dată din an, chiar dacă valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele din ziua anterioară, îndeosebi în jumătatea nordică a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade, iar cele minime între -1 şi 7 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Temporar vor fi înnorări şi în special în cursul zilei va ploua slab, pe arii relativ extinse în nord, centru, est şi izolat în rest. La munte, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase, cu precădere din sudul şi sud-estul teritoriului.

Pe acelaşi subiect
Harta cu prognoza meteo ANM arată că vremea se răceşte

HARTĂ: Temperaturile la nivelul întregii ţări pe 15 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru vineri, 16 martie 2018

Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorări temporare şi va ploua în vest, nord-vest şi în centru şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Se vor semnala precipitaţii mixte în zona montană, iar spre sfârşitul nopţii şi în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări la munte şi în jumătatea nordică a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 17 grade, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. Vor fi condiţii de ceaţă în zonele joase de relief, mai ales din sud-estul teritoriului.

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 17 martie 2018

Vremea se va răci în nordul şi nord-estul ţării, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii la început în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre seară şi noaptea şi în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie, însă în Moldova, în zonele montane şi parţial în Transilvania şi în Maramureş se vor transforma în lapoviţe şi ninsori. Vântul va avea local şi temporar intensificări, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1...2 grade în nord-est până în jurul a 20 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 şi 5 grade.

Cum va fi în Bucureşti

Joi: cald, ploi slabe şi trecătoare, temperatura maximă de 16 grade Celsius, temperatura minimă de 3...4 grade.

Vineri: cald, vant slab, maxima de 15...16 grade, minima de 6 grade

Sâmbătă: cald, conditii de ploaie, maxima de 19 grade, minima de 3...5 grade

Cum va fi la munte pe 15 martie

Temporar vor fi înnorări şi precipitaţii slabe mixte, în special în cursul zilei, local în Carpaţii Orientali şi Meridionali şi izolat în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste.Temperatura aerului va avea o scădere, mai pronunţată la valorile nocturne.

Cum va fi joi în Europa

Cerul va avea înnorări în cea mai mare parte a Europei. Local vor fi precipitaţii sub formă de ploaie în ţările vestice şi sudice şi în zonele situate la vest şi sud-vest de Marea Neagră şi mai ales ninsori în est şi pe arii restrânse în nord. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar izolat se vor semnala descărcări electrice. Cele mai mari cantităţi de apă se vor înregistra în sudul Franţei şi nordul Italiei unde, pe suprafeţe mici, se vor depăşi 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, exceptând cele central-estice şi de sud-est, unde va sufla slab şi moderat. Vitezele vor depăşi local 50 km/h, iar izolat, îndeosebi în zonele înalte de munte şi în cele învecinate Mării Nordului, 70 km/h. Temperaturile vor marca o scădere uşoară faţă de ziua precedentă în partea vestică, nordică, central-nord-estică şi estică a continentului, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Vremea 15, 16 şi 17 martie 2018. Prognoza meteo ANM anunţă răcire şi temperaturi la extreme