Antena Meniu Search
x

Video Clujenii s-au dus cu noaptea în cap pentru a obţine un loc de parcare. Cum a reuşit un bărbat să "fenteze" coada folosindu-se de lege

Au fost nervi şi cozi în prima zi lucrătoare din an şi la Cluj-Napoca. Acolo zeci de oameni s-au pus la rând pentru un loc de parcare. Pe principiul "primul venit, primul servit", cei mai mulţi au venit de seara trecută, pentru a depune în această dimineaţă cererile la ghişeu. Mai ales că sunt cinci maşini pe un singur loc. 4.500 de solicitări s-au despus astăzi. Au fost însă şi clujeni care au "sărit" rândul... au venit cu copiii în braţe şi cu legea în mână şi au cerut prioritate. 

de Redactia Observator

la 03.01.2024, 14:17

Vezi și

Alex Prunean, reporter Observator: "E ora 6 şi jumătate dimineaţa, afară nu sunt mai mult de 2 grade, iar la rând sunt deja peste 100 de persoane. Primul om a venit aici încă de aseară de la ora 20 în condiţiile în care la ghiseu se deschide abia la 8."

Lungul drum... spre un loc de parcare. Aşa au început anul clujenii care vor să prindă un loc în faţa blocului. Cu dosarele în mană s-au aşezat la rând în faţa primăriei cu o seară înainte, asta pentru că - aşa cum se întâmplă în toate oraşele mari - locurile de parcare sunt mult mai puţine decât numărul maşinilor.

"La ce oră aţi venit?" 

"La ora 8, aseară."

Pe acelaşi subiect

"Şi ce aţi făcut în cursul nopţii?" 

"Am stat şi am meditat la parcarea pe care trebuie să o obţinem."

"La 3 şi 20, înaintea mea erau 20 de persoane. Este al 4-lea an în care depun cerere pentru parcare."

Cererile pot fi depuse şi online, dar principiul prin care se redistribuie locurile de parcare rămase libere sau nou înfiinţate este "primul venit, primul servit", iar oamenii nu au vrut să rişte ca platforma să pice, aşa cum s-a întâmplat în alţi ani.

"Online, după 15 minute sunt 1.000 şi. Nicio şansă să prinzi. Credem că am avea mai multe şanse aşa."

"Am mai încercat online şi tot atât. Am zis să încerc aşa, fizic."

Soluţia găsită de un bărbat pentru a fenta coada

Dacă unii au venit din timp, alţii au venit....cu copilul. Pentru că legea le oferă prioritate la cozi dacă au un copil în braţe, câţiva clujeni i-au trezit pe cei mici dis de dimineaţă şi s-au prezentat cu doar câteva minute înainte de deschiderea uşilor. Evident, asta a încins spiritele. 

"Suntem de ieri, de la 12, aici. Dacă era deschisă creşa..."

"Dar nu e problema noastră." 

"Am o lege, domnule. Legea 280/2003." 

"Dar mă duc şi eu să îmi aduc copilul de acasă."   

"Îmi doresc un loc de parcare şi da, am încercat ambele variante. Am depus tot, a fost în regulă. Foarte rapid, trei câmpuri de completat şi mergem acasă."

Cei care au depus documentele, vor afla dacă au primit loc de parcare în luna martie.

Oana Buzatu, purtătoare de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca: "Cei care deţin locuri de parcare şi au toate calităţile care le permit acest lucru au la dispoziţie 90 de zile să le achite."

Astfel de cozi se formează în fiecare an, în ultimele două decenii. Autorităţile locale spun că nu au cum să le prevină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Clujenii s-au dus cu noaptea în cap pentru a obţine un loc de parcare. Cum a reuşit un bărbat să "fenteze" coada folosindu-se de lege