Antena Meniu Search
x

Maşină ridicată în Bucureşti. De unde o recuperezi, în funcţie de sector, şi cât te costă

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă locuitorii Bucureştiului o reprezintă găsirea unui loc de parcare, iar această problemă oferă o presiune în plus dacă se pune şi problema ridicării maşinii de către autorităţi.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 09:41

Recuperarea unei maşini ridicate de autorităţile din Bucureşti costă cel puţin câteva sute de lei
Recuperarea unei maşini ridicate de autorităţile din Bucureşti costă cel puţin câteva sute de lei
  • Recuperarea unei maşini ridicate de autorităţile din Bucureşti costă cel puţin câteva sute de lei.

Bucureşti este capitala României. Şi pentru că tot mai mulţi oameni caută să se stabilească măcar temporar în Bucureşti, acest oraş se confruntă cu tot mai multe probleme. Iar una dintre problemele cu care bucureştenii se confruntă deja de ani buni este găsirea unui loc de parcare.

Asta pentru că numărul de locuri de parcare nu ţine pasul cu numărul maşinilor înmatriculate sau cu cel al maşinilor care ajung să circule în mod constant pe străzile din Bucureşti.

Iar situaţia se complică dacă ajungi să parchezi într-un loc de unde autorităţile ţi-ar putea ridica maşina pentru că era interzisă parcarea în locul respectiv. Vorbim despre cheltuieli semnificative şi, mai ales, pierdere masivă de timp.

Cât te costă să îţi recuperezi maşina ridicată în Bucureşti

Pe acelaşi subiect

După cum spuneam, în cazul în care ajungeţi în situaţia ca maşina să vă fie ridicată de către autorităţi, totul se poate transforma foarte uşor într-un coşmar. Pentru că vorbim despre o pierdere semnificativă de timp şi de bani.

Recuperarea maşinii poate să ajungă la cel puţin 500 de lei, însă totul este în funcţie de cât de mult lăsaţi maşina pe mâna autorităţilor, taxa de depozitare fiind de circa 150 de lei pentru fiecare 24 de ore.

De unde recuperezi maşina ridicată, în funcţie de sector

Există numeroase locaţii de unde vă puteţi ridica maşina, în cazul în care aceasta a fost ridicată de către autorităţi. În principiu, autorităţile din fiecare sector mizează pe propriul loc pentru depozitarea maşinilor ridicate de pe străzi.

Iar problema maşinii ridicate se poate complica şi mai tare, pentru că putem ajunge inclusiv în situaţia în care să nu ştim cu exactitate de unde să putem ridica maşina respectivă sau dacă într-adevăr aceasta ne-a fost ridicată, ceea ce înseamnă că ideal ar fi să solicitaţi o opinie din partea Poliţiei.

Sectorul 1

În Sectorul 1 problema pare ceva mai simplă. Spunem asta pentru că, în principiu, maşinile ridicate nu pot fi recuperate decât de la depozitul din Şoseaua Odăii nr. 3-5.

Autorităţile locale susţin că ridicarea maşinii se poate face doar în anumite condiţii, respectiv în baza prezentării, în original, a actului de identitate, a certificatului de înmatriculare, a permisului de conducere şi a prezentării documentului care să ateste că a fost achitată taxa de ridicare a maşinii.

Sectorul 2

Maşinile ridicate de pe raza Sectorului 2 ajung, de obicei, pe platforma din Aleea Bistricioara. Vorbim despre o zonă în care pot fi depozitate peste 100 de maşini. Iar autorităţile din Sectorul 2 dau asigurări că situaţia este gestionată în permanenţă de reprezentanţii autorităţilor locale, nefiind vorba despre un serviciu externalizat.

În cazul ridicării maşinilor parcate neregulamentar în Sectorul 2, trebuie să "vă prezentaţi la sediul de pe Aleea Bistricioara, plătiţi taxa, să comunicaţi datele persoanei care a parcat mașina neregulamentar și apoi vi se predă mașina. Plata se poate face în numerar, prin POS la casierie sau prin transfer bancar. Serviciul de restituire a mașinii este NON-STOP".

Sectorul 3

Şi autorităţile din Sectorul 3 mizează pe un loc principal de depozitat maşinile ridicate de pe străzi. Vorbim despre un depozit situat pe Strada Releului nr. 4. Iar autorităţile din Sectorul 3 anunţă inclusiv sumele pe care cei care ajung în astfel de situaţii le au de achitat.

Tariful de ridicare variază între 200 şi 270 de lei, în funcţie de masa totală maximă autorizată. Tariful de transport variază între 150 şi 200 de lei, iar tariful de depozitare este de 150 de lei, pentru primele 24 de ore, la care ulterior se adaugă câte 50 de lei pentru fiecare zi în plus.

Sectorul 4

În funcţie de numărul de locuri disponibile, există posibilitatea ca autorităţile din Sectorul 4 să depoziteze maşinile ridicate de pe străzi în mai multe locaţii, de la parcarea de la Palatul Copiilor şi până la cea de lângă depoul STB.

Taxele ce trebuie achitate pentru recuperarea autoturismului sunt asemănătoare cu cele menţionate la Sectorul 3. De precizat că şi aici trebuie prezentate mai multe documente înainte de a vă ridica maşina.

Sectorul 5

Cei care ajung în situaţia de a le fi ridicată maşina de pe raza Sectorului 5 trebuie să ştie că şi-o pot recupera de la depozitul special amenajat pe Drumul Cooperativei nr. 75B.

Autorităţile locale atrag atenţia că depun eforturi la foc continuu pentru a elibera arterele de maşinile parcate ilegal sau care blochează diferite lucrări, astfel încât "modernizarea şi reconstrucţia Sectorului 5 să poată fi efectuate în cele mai bune condiţii".

Sectorul 6

Se spune că în Sectorul 6 sunt cele mai mari taxe de achitat pentru recuperarea unei maşini ridicate de autorităţile locale, iar cifrele par să dea dreptate în acest sens. Vorbim despre o taxă de 350-450 lei, în cazul maşinilor ridicate "pentru că au îngreunat activitatea operatorilor de salubritate, a efectuării lucrărilor de utilitate publică sau a intervenției în situații de urgență pe raza administrative a Sectorului 6".

De asemenea, vorbim despre o taxă de 500 de lei în cazul maşinilor ridicate pentru că "erau fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparținând domeniului public sau privat al statului sau al unităților administrativ-teritoriale de pe raza Sectorului 6" ori pentru că "au fost parcate neregulamentar pe domeniul public, de exemplu în stații STB, pe treceri de pietoni, pe spații verzi sau pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități".

La aceste sume se adaugă o suprataxă de 150 de lei pentru fiecare zi trecută de la momentul depozitării în parcul auto a maşinii ridicate de autorităţi. Maşinile ridicate de pe raza Sectorului 6 pot fi recuperate de la parcul auto din Strada Preciziei nr. 24 A.

Amenda pentru parcarea neregulamentară porneşte de la 150 de lei

În general, amenda pentru parcarea neregulamentară porneşte de la 150 de lei. Dar, după cum am văzut şi în rândurile de mai sus, la amenda respectivă se pot aduna alte sume consistente în cazul în care se pune problema ridicării maşinii.

Într-un scenariu semipozitiv, proprietarul maşinii se poate întoarce la autoturism până la finalizarea acţiunii de ridicare a maşinii, caz în care achită doar amenda şi obţine posibilitatea de a pleca cu maşina, fără ca aceasta să mai fie ridicată efectiv.

Ce maşini se ridică în Capitală

De cele mai multe ori vorbim despre ridicarea unor maşini care au fost parcate în locuri nepermise. Vorbim aici despre maşini parcate pe treceri de pietoni, parcate în staţii de transport în comun şi aşa mai departe.

Există însă şi alte situaţii. Putem vorbi inclusiv de ridicarea unor maşini abandonate pe străzile Capitalei sau de ridicarea unor maşini care blochează căi de acces ori care blochează efectuarea unor lucrări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Maşină ridicată în Bucureşti. De unde o recuperezi, în funcţie de sector, şi cât te costă