Antena Meniu Search
x

Valul de cocaină a ajuns în Bulgaria. Locuitorii din Deltă au propria teorie despre uriaşa captură

Valul de cocaină a ajuns în Bulgaria şi i-a aliniat pe plaje pe ofiţerii antidrog din ţara vecină. O echipă Observator a mers pe urmele coletelor găsite ieri la doar 20 de kilometri de graniţa cu România. Între timp, în Delta Dunării, locuitorii au propria teorie despre uriaşa captură

de Redactia Observator

la 11.04.2019, 22:03

Vezi și

Valul de cocaină a ajuns în Bulgaria şi i-a aliniat pe plaje pe ofiţerii antidrog din ţara vecină. O echipă Observator a mers pe urmele coletelor găsite ieri la doar 20 de kilometri de graniţa cu România. Între timp, în Delta Dunării, locuitorii au propria teorie despre uriaşa captură: barca s-a răsturnat din cauza unei dune de nisip care îşi schimbă poziţia cu câteva zeci de metri în funcţie de curenţi.

Litoralul s-a transformat într-un câmp militarizat şi la bulgari după ce valurile au adus la mal 170 de kilograme de cocaină.

Cocaina a fost găsită pe plaja din dreptul localității Șabla, din Bulgaria, la 23 de kilometri de granița cu România. Autoritățile bulgare spun că drogurile se aflau într-o vestă de salvare, învelite într-un material rezistent la apă.

Niciun petic de plajă nu a rămas neverificat

Autoritățile din Bulgaria sunt în continuare în alertă maximă și periază zona la pas pentru a găsi si alte pachete suspecte.

În satele bulgăreşti, oamenii sunt convinşi că traficanţii nu erau la primul transport pe mare.

Desfăşurare impresionantă de forţe este şi în Delta Dunării. Până acum, pe plajele româneşti, s-a găsit accidental peste o tonă şi jumătate de cocaină.

Echipaje ale Poliției de Frontieră sunt atât pe uscat cât și în apă. Este monitorizată o porțiune de aproximativ doi kilometri pătrați de plaje din Sfântul Gheorghe și fiecare ambarcațiune care intră sau care vrea să iasă în Marea Neagră este verificată de polițiștii de frontieră.

Localnicii din Deltă cred că natura le-a jucat o festă traficanţilor. Ambarcaţiunea ar fi eşuat după ce a ratat intrarea în Deltă din cauza unui banc de nisip care se mută cu 30-40 de metri în funcţie de nivelul apei şi de curenţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Valul de cocaină a ajuns în Bulgaria. Locuitorii din Deltă au propria teorie despre uriaşa captură