Antena Meniu Search
x

Comitetul pentru Situații de Urgență București adoptă noile restricții. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiului București se reunește sâmbătă pentru adoptarea restricțiilor aprobate în ședința de joi seara a Guvernului și care se vor aplica începând de duminică, 28 martie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.03.2021, 08:02

Comitetul pentru Situații de Urgență București, convocat sâmbătă pentru adoptarea noilor restricții - Inquam Photos / Octav Ganea

Anunțul a fost făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica.

"Vom convoca mâine Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Se va publica între timp hotărârea și vom lua măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică", spunea, vineri seara, Alin Stoica.

Prefectul a precizat că CSUMB se va reuni sâmbătă "undeva, între orele 11.00 și 14.00", urmând ca multe dintre măsurile care vor fi aplicate să fie "clarificate".

"Avem și o serie de întrebări, știm că sunt multe întrebări legate de partea asta, se colectează întrebările și vom avea mai multă claritate pe toate măsurile care se vor aplica", a mai spus Alin Stoica.

Pe acelaşi subiect

Noi restricții la nivel național, de duminică

Guvernul a aprobat noi măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acestea au fost propuse de CNSU, după o ședință care a avut loc joi. Oamenii nu vor mai avea voie să iasă din casă după ora 20:00, fără motiv întemeiat şi o declaraţie pe propria răspundere, iar magazinele se vor închide la ora 18:00.

Printre măsurile decise joi se numără: reducerea intervalului de circulație până la ora 20.00, în localitățile în care incidența în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori și mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, unde incidența este peste 7,5 la mie, este redus intervalul de circulație până la ora 20.00 pe toată durata săptămânii. Magazinele vor fi închise la ora 18.00 în localitățile unde rata de infectare este peste 4 la mie și sub 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, iar unde este de peste 7,5 la mie măsură este aplicată pe toată durata săptămânii.

Activitatea în sălile de sport și fitness este suspendată în localitățile unde incidența este de peste 4 la mie, iar măsură încetează atunci când rata de infectare scade sub 3,5 la mie.

Sunt oraşe unde măsurile se aplică toată săptămâna. Deocamdată doar în Timişoara unde s-a depăşit pragul de 7,5 cazuri la mie.

Rata de infectare în Capitală a ajuns vineri la 6,67 la mie. În acest ritm, s-ar putea ca de săptămâna viitoare măsurile să se aplice zilnic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Comitetul pentru Situații de Urgență București adoptă noile restricții. Anunțul făcut de prefectul Capitalei