Antena Meniu Search
x

Modele actualizate de declarație pe propria răspundere şi adeverinţă de la angajator

Autoritățile române au emis un model actualizat al declarației pe propria răspundere şi adeverinţei de la angajator, care trebuie completate în contextul noilor restricţii de circulaţie. Acest model poate fi descărcat online.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.03.2021, 13:45

Model de declaraţie pe propria răspundere
Modele actualizate de declarație pe propria răspundere şi adeverinţă de la angajator - Hepta/cetrebuiesafac.ro
  • Declarația poate fi completată online
  • Poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile

Atât modelele de adeverinţă de la angajator, cât şi declaraţia pe propria răspundere pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței pot fi descărcate online.

DESCARCĂ AICI MODELUL ACTUALIZAT DE DECLARAȚIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE

Autoritățile române au emis două tipuri de declarații

În prezent, autorităţile au publicat două tipuri de declaraţii, mai exact: modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru toate localitățile, indiferent de rata de incidență (nivelul de răspândire a virusului) și modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de la angajator pentru localitățile care depășesc rata de incidență de 4 ‰ (necesar a fi folosite pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică), respectiv 7,5 ‰ (necesar a fi folosite în toate zilele săptămânii).

Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă de mână, cu condiția preluării tuturor elementelor prezentate în varianta electronică. De asemenea, poate fi stocată și prezentată pentru control pe dispozitive electronice mobile, cu condiția ca pe documentul prezentat să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația și data pentru care este valabilă declarația.

Noile restricții din România, anunțate de Raed Arafat

Raed Arafat a anunţat noi restricții aplicate la nivel național, măsuri care sunt menite să reducă răspândirea coronavirusului. Astfel, a fost decisă restricționarea circulației după ora 20.00, în localităţile în care incidenţa în ultimele 14 zile este peste 4 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5 la mie, pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. De asemenea, unde incidenţa este peste 7,5 la mie, se restricționează circulația după ora 20.00 pe toată durata săptămânii.

"Măsurile care au fost adoptate sunt următoarele: Referitor la intervalul orar în care este permisă circulația. Unde incidența va fi peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația va fi permisă până la orele 20, nu 22, iar operatorii economici până la 18. Revenirea asupra acestei măsuri se face când incidența scade sub 3.5 la mie. Dacă incidența depășește 7.5 la mie, circulația va fi permisă până la orele 20 pe toată durata săptămânii, iar operatorii economici până la 18, iar revenirea va fi dacă scade sub 7 la mie", a declarat Arafat, joi seara, după ședința de Guvern.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sanatate » Modele actualizate de declarație pe propria răspundere şi adeverinţă de la angajator