Antena Meniu Search
x

Video Comoara îngropată în curţile unor afacerişti, care ar fi rude cu Leo de la Strehaia. Reciclau gunoi fictiv, pe bani grei

Percheziţii de amploare în această dimineaţă în Capitală şi în mai multe judeţe ale ţării, într-un dosar de delapidare şi spălare de bani. În atenţia poliţiştilor au fost şi casele mai multor afacerişti din Strehaia, acolo unde au fost găsite zeci de monede din aur îngropate în curţi, dintre care și unele ce cântăreau câte un kilogram fiecare. Ar fi vorba despre rudele lui Leo de la Strehaia, suspectate şi ele de evaziune fiscală.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 13.10.2022, 14:02

Vezi și

"Este vorba despre un prejudiciu deloc neglijabil, de aproximativ 12 milioane de lei, adică aproape 2 milioane şi jumătate de euro - bani pe care cei vizaţi acum de această anchetă i-ar fi obţinut în cursul unui singur an, din 2021 până în prezent. Conform unor surse judiciare, cele trei persoane vizate de anchetă ar fi afacerişti din Strehaia. Ar fi obţinut banii printr-un mecanism destul de complex. Pe scurt, ar fi înşelat o societate care ar fi trebuit să asigure trasabilitatea deşeurilor şi să se asigure că ambalajele de plastic sunt reciclate. Prin societăţile pe care le controlau prin interpuşi, cei trei suspecţi ar fi declarat cantităţi fictive de deşeuri ca fiind reciclate, primind în schimb bani", spune Andre Rotaru, reporter Observator.

Monede din aur, îngropate în curţi din Strehaia

"În timpul percheziţiilor, anchetatorii au descoperit îngropate în curţile caselor suspecţilor peste 70 de monede din metal preţios şi mai multe autoturisme de lux. Toate aceste bunuri, dar şi imobilele celor vizaţi de anchetă sunt puse sub sechestru pentru a asigura acest prejudiciu foarte mare. În timpul percheziţiilor, doar unul dintre cei trei afacerişti a fost găsit acasă. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore, însă instanţa a decis ca el să fie cercetat în libertate. Ancheta continuă în acest caz de delapidare şi spălare de bani", a precizat Andre Rotaru, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Comoara îngropată în curţile unor afacerişti, care ar fi rude cu Leo de la Strehaia. Reciclau gunoi fictiv, pe bani grei