Antena Meniu Search
x

Concert inedit în Peştera Hoţilor: artiştii au urcat pe o potecă de munte cu instrumentele în spate

Spectacol inedit, aseară în staţiunea Băile Herculane. Grota haiducilor s-a transformat într-o sală în care au răsunat acorduri de muzică simfonică. Cum la peșteră se ajunge doar pe o potecă de munte, spectatorii, dar şi artiştii, veniţi de la Timişoara, au urcat coasta cu instrumentele în spate.

de Lidia Bobes

la 13.06.2021, 10:40

Vezi și

Concerul, susţinut de patru tineri de la Filarmonica din Timişoara, a început în aplauzele cu ecou ale publicului.

Deoarece spaţiul este destul de restrâns, dar mai ales din cauza măsurilor sanitare, la spectacol au avut acces doar 60 de spectatori. Aceştia au fost primiţi în peşteră în urma unei înscrieri prealabile şi doar cu mască de protecţie. Pentru acest spectacol, primaria din Herculane a amenajat în interiorul peşterii o mică scenă, a pus sisteme de iluminat şi scaune pentru spectatori.

Celor patru instrumentişti li s-a alăturat şi o tânără soprană. Concertul, care a ţinut mai bine de o oră şi jumătate, s-a încheiat cu "Rapsodia Română", de George Enescu.

Grota Haiducilor, cunoscută și sub numele de Peștera Hoților, este locul în care, spune legenda, hoții din perioada romană își ascundeau comorile. A fost descoperită în timpul imperiului austro-ungar și a fost explorată şi de marele speolog Emil Racoviță.

Pe acelaşi subiect

"Ne bucurăm foarte mult că noi am fost aceştia care am făcut acest prim concert", a declarat Ovidiu Andriş, organizatorul concertului.

"Pentru prima oară am venit aici, este o locaţie extraordinară! Şi sper să ajung cât mai repede din nou aici", a declarat Bianca Mihăescu, soprană.

Este pentru prima dată când în Caraş Severin şi în Băile Herculane are loc un asemenea spectacol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Concert inedit în Peştera Hoţilor: artiştii au urcat pe o potecă de munte cu instrumentele în spate