Antena Meniu Search
x

Contabilul temutei grupări Camorra a vrut să stea după gratii în România, dar a fost extrădat în Italia

Capturat ca-n filmele poliţiste într-un sătuc din Transilvania, contabilul temutei grupări Camorra a cerut azil politic şi a vrut să stea după gratii în România

Vezi și

Capturat ca-n filmele poliţiste într-un sătuc din Transilvania, contabilul temutei grupări Camorra a cerut azil politic şi ar fi vrut să stea după gratii în România, de teama mafiei italiene. Dar aseară, Gaetano Manzo a fost predat carabinierilor, pe aeroportul Otopeni. "Secretarul" era căutat de 8 ani şi este condamnat la 16 ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Nu sunt scene din "Caracatiţa". Şi nici vreo simulare. Mascaţii şi carabinierii au descins în această vilă din Cluj şi l-au ridicat pe Gaetano Manzo. Nanuccio sau "Secretarul". Aşa era cunoscut italianul. Unul dintre liderii Camorra, Manzo a fost contabilul mafioţilor şi de mai bine de 8 ani fugise din Napoli, tocmai la Fizeşu Gherlii. 

Era urmărit internaţional pentru executarea unei pedespe de 16 ani de închisoare, pentru infracţiuni de criminalitate organizată. Mai exact, presa din Napoli scrie că Manzo ţinea contabilitatea clanului. Era şi recuperator. 

Din anul 2000, gestiona traficul de cocaină pe ruta Italia şi Spania şi cel de heroină, către Grecia. Căutat de carabinieri, se stabilise la Fizeşu Gherlii, acolo unde avea o afacere cu videopoker şi voia să-şi deschidă o firmă de pompe funebre. Credea că "a fost uitat" de justiţia din Italia.

Pe acelaşi subiect

Gaetano Manzo a fost extrădat aseară, deşi a încercat prin toate mijloacele să nu se întoarcă în Italia. După ce a fost arestat, a cerut azil politic şi ar fi vrut chiar să facă puşcărie în România. Dar nu este singurul mafiot refugiat la noi. Au fost cel puţin 20 în ultimul deceniu.

Unul dintre cei mai importanți, Cataldo Cagnazzo, numărul doi în cea mai sângeroasă familie interlopă din Peninsula Italică, se mutase în Pitești, acum 5 ani.

Giuseppe Scuderi, cap al Cosa Nostra, a fost capturat, în 2012, în Capitală. Se ascundea de patru ani într-un apartament închiriat pe strada Romancierilor. Iar Vincenzo Cesarano părea un simplu bătrânel, care se stabilise în Călărași. Era, de fapt, un lider Camorra și se afla pe lista celor mai periculoşi o sută de infractori italieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Contabilul temutei grupări Camorra a vrut să stea după gratii în România, dar a fost extrădat în Italia