Antena Meniu Search
x

Curs valutar

EXCLUSIV! Reportaj la Belina, insula de pe Dunăre pentru care vicepremierul Sevil Shhaideh s-a ales cu dosar penal

Belina, paradisul de la Dunăre şi locul preferat de pescuit a lui Liviu Dragnea, e păzită de angajaţii Tel Drum.

de Redactia Observator

la 23.09.2017 , 21:18

Belina, paradisul de la Dunăre şi locul preferat de pescuit a lui Liviu Dragnea, e păzită de angajaţii Tel Drum. Firma căreia Consiliul Judeţean Teleorman i-a închiriat insula după ce a fost scoasă ilegal din proprietatea statului şi din bazinul geografic al Dunării. Am vrut să vedem locul pentru care un vicepremier a ajuns la DNA ca suspect de abuz în serviciu, iar un fost ministru este bănuit că a sprijinit o afacere ilegală. Reporterii Observator n-au fost lăsaţi să treacă de porţile de fier ale insulei. O vor face, în mod sigur, în zilele următoare, anchetatorii. 

După aproape 150 de kilometri parcurşi de la Bucureşti până în judeţul Teleorman, comuna Seaca, am ajuns în mijlocul câmpului. Însă, pe drumul ce duce catre insula Belina. Bucata de pământ este cuprinsă între braţul Pavel şi Dunăre, aproape de graniţa cu vecinii noştri bulgari. 

Belina este ascunsă în spatele unor garduri înalte de fier. Liviu Dragnea a negat, de câte ori a fost întrebat, că ar avea vreo legătură cu firma care administrează micul paradis de la Dunăre. "Din 2004 se tot vorbeşte despre asta. Articole, contraole, anchete, n-au gasit nicio legatură pentru ca n-au ce să găsească." 

Vezi și

Belina e păzită şapte zile pe săptămână. Paznicii sunt schimbaţi la două zile. Ca să nu se împrietenească prea mult cu vizitatorii. 

Pe acelaşi subiect

-A, ne daţi afară!

-Îmi pare rău, dar nu puteţi, astea sunt ordinele!

-A cui este insula asta?

-A Consiliului Judeţean. 

-Noi suntem simpli muncitori la o firmă. 

-Tel Drum? 

-Suntem angajaţii Tel Drum. 

-Şi păziţi aici. 

-Da. Avem grijă de bălţi. 

Adică, se ocupă de amenajarea piscicolă a zonei. Deşi, chiar în faţa porţii, o pancartă înfiptă în pământ ne avertizează că la Belina pescuitul este interzis. Paradisul le este cunoscut politicienilor, nu şi oamenilor locului. 

Vor veni aici anchetatorii. Procurorii DNA spun că cei implicaţi în afacere au scos pe hârtie, prin hotârâri de Guvern, Insula Belina şi Braţul Pavel din bazinul hidrografic al Dunării. Şi din proprietatea statului. Doar aşa puteau ajunge în administrarea unei firme private. Pentru toate acestea, vicepremierul Sevil Shhaideh a venit ieri la DNA. 

E acuzată de abuz în serviciu şi este de aşteptat ca preşedintele ţării să ceară suspendarea ei din Guvern. În acelaşi dosar există suspiciunea că Rovana Plumb, în calitate de ministru al Mediului, a ajutat afacereai ilegală Belina. Colegii de partid spun însă că totul este o vânătoare a cărei ţintă este Liviu Dragnea şi le sfătuiesc pe cele două să nu renunţe la funcţie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » EXCLUSIV! Reportaj la Belina, insula de pe Dunăre pentru care vicepremierul Sevil Shhaideh s-a ales cu dosar penal