Antena Meniu Search
x

Copiii intoxicaţi cu antibiotice pentru tratarea tuberculozei, aduşi de urgenţă în Capitală. Mama le-ar fi dat într-o zi doza pentru o lună

Caz şocant în Călăraşi. Şapte fraţi cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani au fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce s-au intoxicat cu un antibiotic folosit pentru tratatea tuberculozei. Mama copiilor le-ar fi administrat greșit medicamentul și le-ar fi dat într-o zi doza pentru o lună. Verişorul celor mici a fost cel care i-a găsit pe şase dintre ei inconştienţi şi a sunat la 112. Mai multe ambulanţe, dar şi trei elicoptere au fost trimise la faţa locului, iar copiii au fost duşi de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.   

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 09:24

Vezi și

Alarma s-a dat ieri, în jurul prânzului. Cei şapte copii, fraţi, au stat sub acelaşi acoperiş cu tatăl, diagnosticat recent cu tuberculoză. Din dorinţa de a-i proteja pe cei mici, care erau contacţi direcţi, părinţii au decis să le administreze şi lor medicamete. Ieri dimineaţa, mătuşa copiilor a mers la un spital din Călăraşi pentru a le lua reţetă.

Ştefănel Valentin, vărul copiilor: Am fost la analize, la Policlinica 2, la Călăraşi, iar domnii i-au scris pe reţetă, trei tablete de persoană, de copil. Pe urmă, mătuşa mea s-a întors la medicul de familie, iar medicul de familie i-a spus, luaţi 30 de pastile de copil. I-a spus: "domnule, luăm trei pastile pe zi sau 30?" Trei tablete o dată. Trei tablete, înseamnă 30.

În scurt timp, mama le-a şi administrat tratamentul cu Izoniazidă, un antibiotic foarte puternic. Din păcate, la nici o oră, şase dintre copii au început să se simtă rău, iar în doar câteva minute, aceştia au căzut unul câte unul seceraţi la pământ.

Marian Gabriel Stanciu, primar Dragalina: M-a sunat unul dintre vecini că s-a întâmplat un eveniment şi sunt leşinaţi.

Pe acelaşi subiect

Imediat a început operaţiunea de salvare contra-cronometru. Trei elicoptere SMURD şi mai multe ambulanţe au ajuns pe stadionul din comună pentru a-i prelua pe copii.

Mihaela Anghele dr. UPU Galaţi: O fetiţă a fost transportată de elicopterul Bucureşti, una de Galaţi. Urmează să vină şi elicopterul de Constanţa, iar trei pacienţi vor fi transportaţi cu ATPVM-ul.

Mama copiilor le-ar fi administrat greșit medicamentul

Bogdan Dinu: reporter Observator: Membrii familei au fost cei care i-au găsit pe copii, în stare de inconştienţă. Mai departe, au sunat la 112. Medicii de pe ambulanţe i-au transportat pe copii până pe stadionul din Dragalina. Acolo, au fost preluați de elicopterele SMURD şi duși în Bucureşti. 

Rând pe rând, elicopterele au aterizat pe stadionul Dinamo din Capitală. De aici au fost preluaţi de ambulanţe şi transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copiii Grigore Alexandrescu.

Cosmina Balint, reporter Observator: Primul elicopter SMURD a aterizat chiar în acest moment pe stadionul Dinamo, iar echipajul medical este pregătit să-i prea pe copiii, de aici, îi vor duce la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Copiii au rămas internaţi pe secţia de Toxicologie, sub atenta supraveghere a medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Copiii intoxicaţi cu antibiotice pentru tratarea tuberculozei, aduşi de urgenţă în Capitală. Mama le-ar fi dat într-o zi doza pentru o lună