Antena Meniu Search
x

Video Şapte copii, în stare gravă, după ce părinţii le-au dat antibiotice în exces. Aceştia i-au agresat pe medicii veniţi să îi salveze

Operaţiune contracronometru pentru salvarea a 7 fraţi din Dragalina, judeţul Călăraţi. Cei 7, cu vârste între 3 şi 16 ani, s-au intoxicat cu antibiotice, după ce părinţii le-au administrat în loc de trei fiole trei folii de medicamente pe zi. Şase dintre copii îşi pierduse conştienţa iar în ajutorul lor au fost trimise trei elicoptere.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 27.06.2023, 19:33

Vezi și

La mai bine de 3 ore de la apelul la 112, la casa familiei din Dragalina încă este o adevărată desfăşurare de forţe, sunt jandarmi, poliţişti, care fac cercetări. Tatăl copiilor este cel care a fost diagnosticat cu tuberculoză şi se afla astfel sub tratament medicamentos, fiind contacţi, cei mici primeau medicamente pentru a rămâne sănătoşi: vorbim de izoniazidă, un antibiotic puternic, folosit pentru a trata această boală şi în cantităţi mari poate provoca afecţiuni neurologice.

3 elicoptere SMURD au venit în ajutorul copiilor

Totul ar fi pornit de la o confuzie făcută de ruda care le administra tratamentul, în loc de doza recomandată de medic, copiilor le-a fost administrată o doză mult prea mare. Celor mici li s-a făcut rapid rău, când medicii de pe ambulanţă au ajuns la faţa locului, rudele ar fi devenit agresive, astfel a fost nevoie de intervenţia mascaţilor. Trei elicoptere SMURD au ajuns pe stadionul din Dragalina pentru a-i prelua pe copii, dar şi mai multe ambulanţe.

Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani. În urmă cu scurt timp, toţi copiii au ajuns la Bucureşti pe drum către spitalul Grigore Alexandrescu. Trei dintre aceştia sunt în stare stabilă, iar ceilalţi 3 sunt inconştienţi, medicii fac aşadar eforturi pentru a-i menţine în viaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Şapte copii, în stare gravă, după ce părinţii le-au dat antibiotice în exces. Aceştia i-au agresat pe medicii veniţi să îi salveze