Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Cred că a venit pe burtă să o pună". O şcoală a fost evacuată din cauza grenadei găsite de sora Andreei Tonciu

Alertă în sectorul 3 al Capitalei. O şcoală a fost evacuată, după ce o femeie a găsit o grenadă pe mijlocul străzii. Forţele de ordine au restricţionat accesul în zonă. Proiectilul a fost aruncat acolo de sora Andreei Tonciu care l-a găsit agăţat de poarta casei. Grenada urmează să fie analizată de specialişti, iar oamenii legii sunt pe urmele celor care au amplasat-o. 

de Denisa Dicu

la 29.05.2024 , 19:44

Panica s-a instalat în zorii zilei în cartierul Dristor. O femeie care şi aducea copilul la şcoală a văzut proiectilul pe stradă lângă unitatea de învăţământ. În câteva minute zona a fost împânzită de poliţie. 

Sora Andreei Tonciu a găsit grenada agăţată de clanţa porţii

Grenada a stat o noapte în stradă. Cea care a găsit proiectilul e chiar sora Andreei Tonciu. Tânăra susţine că era agăţat de clanţa porţii.

Vezi și

"Când am ajuns acasă, am văzut pe clanţă, pusă cu un şoricel din acela o aşa zisă...grenadă. N-am ştiut şi nu mă gândeam în viaţa mea că se poate întâmpla o asemenea chestie. Am luat-o, am aruncat-o, crezând că e ceva de jucărie", a spus Lorena Tonciu, sora Andreei Tonciu.

Pe acelaşi subiect

"Mă gândesc că poate nişte copii sau nu ştiu...o glumă proastă. Într-un fel am fost bucuroasă că nu ştiu...şi într-adevăr dacă era o ceva, că am înlăturat-o de acolo", a mai spus tânăra.

Intreaga strada a fost blocata ore intregi pentru interventia politistilor de la serviciul de actiuni speciale. In apropiere se afla o scoala, iar elevii si cadrele didactice au fost evacuate pana la ridicarea grenadei.

Părinţii au venit într-un suflet la şcoală

Specialiştii spun că dispozitivul care a creat panică este o machetă a unei grenade defensive, folosită în armată. Nu avea explozibil şi a fost pus cel mai probabil ca avertisment. Deja există un cerc de suspecţi. 

"Eu am vazut pe camere vreo doua masini suspecte, o sa vada politia despre ce este vorba, a stat vreo jumate de ora la mine la poarta, dar nu am vazut pe nimeni, am vazut ca s-a dat jos, a venit, a plecat. Cred ca...camerele totusi nu bat asa jos, dar cred ca a venit pe burta sa o puna", a spus tatăl Andreei Tonciu.

Un incident asemănător a avut loc în Sinteşti, în luna ianuarie a anului trecut, când o grenadă improvizată a fost descoperită pe gardul unei locuinţe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » "Cred că a venit pe burtă să o pună". O şcoală a fost evacuată din cauza grenadei găsite de sora Andreei Tonciu