Antena Meniu Search
x

Credinciosii crestin-ortodocsi praznuiesc Izvorul Tamaduirii

Credinciosii crestin-ortodocsi praznuiesc, astazi, Izvorul Tamaduirii. O sarbatoare inchinata Maicii Domnului, care are loc in prima vineri dupa Paste, atunci cand se face Aghiasma Mica

Vezi și

Este o apa sfintita despre care se spune ca vindeca de boli si face minuni. Ca sa fie siguri ca prind macar o sticla de aghiasma, credinciosii s-au asezat din timp la coada, la manastiri.

Biserica greaca "Buna Vestire", din Braila, este cunoscuta de sute de ani pentru miracolul care se petrece in fantana sapata la fundatie. In preajma Sarbatorii Izvorul Tamaduirii, acesta se umple cu apa, de la un izvor ascuns in pamant.

“In fiecare an izvoraste apa de aici si este facatoare de minuni pentru toti cei care au credinta si vin cu adevarat. Eu vin de ani de zile aici si pentru mine a fost mereu un ajutor”, povesteste un credincios.

Pelerinii veniti din judet, dar si din Brasov si Vaslui au stat in curtea bisericii, intr-un cort ridicat de parohie. Inainte sa se odihneasca, s-au grabit sa-si umple sticlele cu apa pe care o vor da preotilor sa o sfinteasa. Ei au fost supravegheati de jandarmi si au avut parte de asistenta medicala din partea Crucii Rosii.

A fost coada inca de ieri si la Manastirea Curtea de Arges. Sute de oameni au mers acolo ca sa se roage la moastele Sfintei Filoftea, ocrotitoarea saracilor.

Cel mai cautat Izvor al Tamaduirii este, insa, in judetul Constanta, la Dervent. Slujbele de sfintire a apei vor incepe dis-de-dimineata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Credinciosii crestin-ortodocsi praznuiesc Izvorul Tamaduirii