Antena Meniu Search
x

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, nu va primi condamnare pe viaţă, după ce le-a ucis pe Alexandra şi Luiza

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, nu va primi condamnare pe viaţă, după ce le-a ucis pe Alexandra şi Luiza. Legislaţia penală îl favorizează pe bărbatul în vârstă de 66 de ani şi el poate fi eliberat condiţionat foarte repede după condamnare.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.07.2019, 16:59

Condamnare pe viaţă
Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, nu va primi condamnare pe viaţă, după ce le-a ucis pe Alexandra şi Luiza - Observator.tv

Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, nu va primi condamnare pe viaţă, după ce le-a ucis pe Alexandra şi Luiza. Legislaţia penală îl favorizează pe bărbatul în vârstă de 66 de ani şi el poate fi eliberat condiţionat foarte repede după condamnare.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis la Caracal două adolescente, una de 15 ani, celalaltă de 19 ani, dar criminalul nu va primi pedeapsa pe viaţă. Legislaţia penală îi e favorabilă, chiar dacă ororile lui au îngrozit întreaga ţară.

"Pedeapsa cu detenţiune pe viaţă nu se aplică persoanelor care au depăşit vârsta de 60 de ani. El are 66. Dacă i se reţin mai multe infracţiuni (lipsire de libertate, viol, omor calificat, profanare de cadavre), va primi pedeapsa cea mai mare plus maximum 3 ani.

Tot pentru că a depăşit vârsta de 60 de ani, va putea cere liberarea condiţionată după ce a ispăşit o treime din pedeapsă (dacă primeşte sub 10 ani) sau o jumătate de pedeapsă (dacă primeşte peste 10 ani).

Pe acelaşi subiect

Din aceste fracţii se scad zilele lucrate. Din anii de închisoare putem scădea de pe acum 20%, ca urmare a Legii recursului compensatoriu.", a explicat pentru Adevărul jurnalistul Liviu Avram.

Aşadar, Gheorghe Dincă ar putea să iasă din închisoare, după condamnare, destul de rapid, ţinând cont de faptul că pedeapsa maximă pe care ar putea-o primi e de 30 de ani.

Monstrul din Caracal a rostit cuvintele de care s-a temut o ţară: le-a ucis pe Alexandra şi Luiza! Mărturia i-a pus la pământ pe părinţii celor două copile, care au sperat până în ultima clipă că fetele lor trăiesc. În curtea plină de animale, poliţiştii au găsit gropi imense acoperite cu ciment şi munţi de gunoaie. În maldărul de vechituri, anchetatorii caută şi alte victime. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Criminalul din Caracal, Gheorghe Dincă, nu va primi condamnare pe viaţă, după ce le-a ucis pe Alexandra şi Luiza