Antena Meniu Search
x

Video Cum încearcă autorităţile române să prevină accidentele rutiere. Doar în ultimul an au fost peste 1.200 de victime pe şosele

Ieri, cea de-a treia duminică a lunii noiembrie a fost dedicată Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Accidentelor de Circulație. Cu acest prilej, în Mureş a fost organizat un eveniment care a avut ca scop educarea copiilor, cât şi a adulţilor în ceea ce priveşte siguranţa pe şosele, dar şi acordarea primului ajutor. 

de Redactia Observator

la 20.11.2023, 07:39

Vezi și

Copii dar şi adulţii deopotrivă, au participat la ateliere și discuții legate de măsurile aplicabile în diverse situații de urgență.

Cristian Buhăianu, ISU Mureș: Un atelier de prim ajutor calificat, unde membrii centrului de formare formatori instruiesc copiii şi populaţia cu privire la măsurile de prim ajutor calificat care trebuie date, în cazul unor accidente rutiere.

Copiii au fost cei mai ambiţioşi şi dornici să cunoască cât mai multe

Participanţii au învăţat inclusiv aspecte legate de comportamentul pe care trebuie să-l adopte în cazul în care sunt martorii sau victimele unui accident de circulație.

Pe acelaşi subiect

 Alexandra Luca, IPJ Mureș: Efortul nostru se îndreaptă spre a reaminti importanța respectării principalelor reguli de circulație în vederea prevenirii producerii unor accidente de circulație cu consecinţe deosebit de grave, atât pentru persoanele implicate în mod direct, cât şi pentru persoanele apropiate lor. 

Copiii au fost cei mai ambiţioşi şi dornici să cunoască cât mai multe, iar unii chiar visează să ajungă eroii de mâine.

Fetiță: Am venit aici ca să învăţ mai multe despre circulaţie şi să pot să ajung ca mami, pompier.

Evenimentul s-a desfăşurat cu ocazia Zilei Mondiale a Comemorării Victimelor Traficului Rutier. În acest context, astăzi va avea loc o dezbatere susţinută de Premierul Marcel Ciolacu cu tema "#LegeaAnastasia. Drumul către viață".

Accidentele rutiere tot mai grave din ultima perioadă a dus la înăsprirea pedepselor pentru şoferii care circulă sub influenţa drogurilor sau a alcoolului şi care provoacă accidente cu victime. În ultimul an, au avut loc 977 de accidente de circulaţie, unde 27 de persoane au murit, 157 au fost grav rănite, iar 1100 de oameni au fost răniţi uşor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum încearcă autorităţile române să prevină accidentele rutiere. Doar în ultimul an au fost peste 1.200 de victime pe şosele