Cum să fierbi ouăle perfect de fiecare dată
De cele mai multe ori atunci când vrei să fierbi un ou nu iese exact aşa cum plănuieşti. Totuşi, procedura este foarte simplă.
Astfel, iei oul şi urmezii paşii de mai jos:
1. Pune ouăle într-o oală cu apă rece.
2. Pune oala pe aragaz, la foc mare.
3. Când apa fierbe bine, opreşte aragazul şi acoper-o cu un capac.
4. În funcţie de cum îţi doreşti să iasă ouăle, stai cu ochii pe ceas. Pentru ouă moi, lasă-le să stea 4 minute. Pentru ouă mai ferme, dar totuşi cu interiorul moale, lasă-le 6 minute. Pentru ouă tari, lasă-le 10 minute în apă.
5. Când sunt gata, scoate-le din oală cu o lingură şi pune-le în apa rece.
sursă: ro.stiri.yahoo.com
foto: ro.stiri.yahoo.com
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰