Antena Meniu Search
x

Video Cum ursul Rambo n-a putut fi găsit prin Ploiești, autoritățile au tras concluzia că e vegetarian. "Las-o Dumnezeului de treabă!"

Rambo, ursul care se plimbă pe străzile Ploieștiului de aproape o lună de zile, le da mari bătăi de cap oamenilor legii. Noaptea trecută a continuat operațiunea de căutare a animalului sălbatic. De data aceasta, autorităţile nu au mai avut parte de echipamente de ultimă generație, aşa că tot ce au putut face a fost să patruleze. Operațiunea a început cu o ceartă între primarul orașului si reprezentanții celorlalte instituții implicate in găsirea animalului. 

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 14.08.2023, 08:22

Vezi și

Noaptea trecută s-a pus în mişcare a doua operaţiune de capturare a ursului din Ploieşti. N-a început, însă, conform planului. Timp de oră, primarul oraşului s-a certat cu unul dintre reprezentanții asociației de vânători, pe motiv că soluţiile aduse de către cei de la AJVPS nu ar fi unele potrivite pentru o astfel de situaţie.

"Ieri s-a făcut zgomot pentru a-l vedea pe termală, să vedem dacă mai este în zonă. Nu are nicio legătură cu gălăgia. Mă apuc să citesc pe net că de fapt nu așa îl scot. Las-o Dumnezeului de treabă!"

Nu le-a fost clar nici ce vor face cu ursul în cazul în care va fi prins

"Am voie să îl tranchilizez doar prin cuşti? De ce nu ştiu lucrul ăsta de ieri? Este foarte clar că alungarea nu are nicio legătură că înseamnă că îl mut dintr-un cartier în altul. Înseamnă că nu suntem zdraveni la cap".

Pe acelaşi subiect

După lungi tratative, au reuşit să cadă de comun acord şi au plecat în căutarea animalului care umblă prin oraş de mai bine de trei săptămâni. A fost văzut ultima oară în zona rafinăriei Vega, de la periferia oraşului. 

Ana Grigore, reporter Observator: Ursul a fost surprins în urmă cu două zile de camerele de supraveghere montate pe acest copac. Se plimba pe o alee aflata chiar lângă şoseaua principală.

Într-un final s-au dat bătuţi, fiindcă nu i-a ajutat nici ora, nici echipamentul. Ursul din Ploiești, de negăsit

În prima noapte a operaţiunii de căutare a ursului s-a folosit o dronă dotată cu cameră cu termoviziune împrumutată de la ISU Brașov. Autorităţile din judeţul vecin şi-au luat echipamentul înapoi. iar cei din Prahova au trebuit sa se descurce cu ce au avut, asa că… au patrulat. 

Andre Voloșevici, primarul din Ploiești: Nu vezi aici nimic!  Este clar că va trebui să ne cumpărăm si noi doua dron. Una este sa ai drona deasupra și vezi ce ai şi alta este să te uiti cu termala, că aţi văzut, nu ai ce, la porumb s-a terminat.

Ursul a reuşit să se ascundă atât de bine de autorităţi, încât acestea au ajuns la concluzia că nici măcar mâncarea nu îl poate ademeni. 

O concluzie ca-n fimele de comedie. Ursul nu mânâncă animale, deci e vegetarian

"Dacă era să mănânce animal, rupea un animal până acum. Dar nu a rupt niciun animal, nu s-a văitat nimeni. Înţelegi? S-ar putea el să fie doar pe fructe, că e mic. Adică e vegetarian!"

După două ore de patrulare, nici urmă de urs. În această dimineaţă autorităţile au reluat căutările în speranţa că îl vor găsi în cele din urmă pe Rambo. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Cum ursul Rambo n-a putut fi găsit prin Ploiești, autoritățile au tras concluzia că e vegetarian. "Las-o Dumnezeului de treabă!"