Antena Meniu Search
x

Video Cursă în premieră: de ce a zburat un avion RyanAir de la Băneasa la Otopeni, 8 kilometri

Revoltă printre pasagerii unui zbor care trebuia să aterizeze pe Aeroportul Otopeni. Din cauza condiţiilor meteo, avionul a ajuns însă pe aeroportul Băneasa. De aici începe partea bizară. În loc să-i debarce pe cei 200 de pasageri, pilotul a luat decizia să realimenteze şi să se ducă pe Otopeni, inaugurând prima cursă neoficială cu pasageri între cele două aeroporturi, aflate la doar 8 kilometri distanţă. Oamenii spun că ar fi ajuns mai repede cu autobuzul. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 09.01.2024, 19:40

Vezi și

Avionul low-cost Treviso-Bucureşti trebuia să aterizeze la 18:30 pe Otopeni. Exact în acel interval însă, pista aeroportului a fost închisă, pentru decontaminare şi tratament anti-îngheţ. Pilotul a fost redirecţionat către pista aeroportului de rezervă Băneasa. La 19:06 aeronava era la sol, iar la 19:13, pe poziţie de debarcare. Doar că pilotul i-a anunţat pe pasageri altceva. 

Avionul RyanAir a zburat de la Băneasa la Otopeni, 8 km

"Ajunși pe aeroportul din Băneasa, pasagerii au fost anunțați că nu vor fi debarcați și că trebuie să aștepte realimentarea aeronavei pentru a zbura spre Otopeni. Oamenii au crezut că anunțul este o glumă, întrucât distanţa de la Băneasa la Otopeni este de aproximativ 8 kilometri", transmite Cristi Popovici, reporter Observator.

La 19:59 a început operaţiunea de realimentare, iar la 20:23 cea de degivrare. Cum timpii de aşteptare nu se mai terminau, pasagerii, peste 200 la număr, au început să-i ia la întrebări pe membrii echipajului. Ar fi vrut să debarce direct pe aerportul Băneasa şi să nu mai piardă timpul pentru a ajunge la Otopeni.

Pe acelaşi subiect

Pasagerii, revoltaţi după ce au fost ţinuţi 2 ore în avion

"De la companie au zis că nu-i lasă aeroportul. Şi de la aeroport a venit dezminţire cum că ei erau pregătiţi să ne primească", povesteşte un pasager. "Eu am sunat la Poliţie! Domne', să vină Poliţia să ne ia de aici, să ne facă ceva, să intervină! Am sunat la 112, nu puteam să stăm aşa, într-o furtună din asta de zăpadă, pe mijlocul unei piste, pe un câmp!", spune un altul.

La 20:52 de minute, aeronava a decolat, inaugurând, neoficial, prima cursă de pasageri între cele două aeroporturi ale Capitalei. "În cele din urmă, avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 21:13 minute. Cu aproape 3 ore întârziere faţă de ora originală 18:30", adaugă Cristi Popovici, reporter Observator.

Decizia ca oamenii să fie purtaţi cu avionul dintr-un aerport în altul aparţine exclusiv companiei aeriene, spun reprezentanţii Aeroporturi Bucureşti.

Explicaţii pentru decizia bizară a pilotului

"Comandantul a luat decizia să aterizeze pe aeroportul de rezervă, Băneasa Aurel Vlaicu. Acolo erau asigurate condiţiile pentru debarcarea şi procesarea pasagerilor, pentru că aeroportul este deschis pentru trafic comercial, dar compania a luat decizia ca pasagerii să fie aduşi totuşi la Otopeni", a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt CN Aerporturi Bucureşti.

Explicaţiile pentru decizia bizară sunt unele strict financiare, spun experţii în aviaţie. "Ei au contractul cu Otopeniul şi nu voiau ca să mai plătească şi la Băneasa. Pentru că Otopeniul nu are nicio scuză pentru că i-a trimis pe Băneasa. Nu trebuia să dea indisponibil aeroportul. Trebuia să se aştepte la treaba asta!", susţine Sorin Stoicescu, fost şef al Aviaţiei Civile.

Reprezentanţii companiei low-cost au refuzat să comenteze situaţia. Vremea ar putea perturba orarul zborurilor în perioada următoare. La Iaşi, mai multe avioane au avut întârzieri şi trei curse au fost anulate din cauza condiţiile meteo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cursă în premieră: de ce a zburat un avion RyanAir de la Băneasa la Otopeni, 8 kilometri