Antena Meniu Search
x

Video Dat afară din preoțime, Cristian Pomohaci ține slujbe în garaj și a deschis o biserică. BOR îi îndeamnă pe oameni să nu cadă în ispită

Cristian Pomohaci, celebrul cântăreţ de muzică populară care, acuzat de pedofilie, a fost dat afară din rândul preoţimii, continuă să facă slujbe în garajul casei sale. Sunt acuzaţiile aduse de Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia, care îndeamnă oamenii de bună credinţă să nu cadă în ispită. Pomohaci îşi face însă propriul cult: a cumpărat chiar şi un local pe care l-a transformat în biserică.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 19:30

Vezi și

Lăsat oficial fără sutană de cinci ani, cântăreţul de muzică populară Cristian Pomohaci ar sluji nestingherit în satul natal. Niciun localnic nu recunoaşte însă, ci spun că doar într-o altă localitate, aflată la jumătate de oră de ei, falsul preot a cumpărat o clădire în care se ţin slujbe. 

Arhipeiscopia Ortodoxă din Alba Iulia confirmă informaţiile şi îi îndeamnă pe credincioşi să nu creadă într-un om care mimează preoţia. "Deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire", a transmis Arhiepiscopia Ortodoxă din Alba Iulia.

Patriarhia Română nu mai are niciun cuvânt de spus, Cristian Pomohaci nemaifiind preot

Iar faptele lui ar trebui anchetate de Poliţie. Şi când purta sutană controversele nu l-au ocolit. În 2012, o echipă Observator a filmat cu camera ascunsă o slujbă de exorcizare în biserica din Moşuni. 

Pe acelaşi subiect

Cinci ani mai târziu, acuzaţiile unui tânăr cutremurau Biserica Ortodoxă. Pe când avea 17 ani, băiatul ar fi fost abuzat de Pomohaci. Cristian Pomohaci a scăpat basma curată din dosarul de pedofilie, pentru că victima a făcut plângerea prea târziu şi faptele s-au prescris. 

"Am făcut bune şi rele, dar nu mă laud cu ele. Dumnezeu, Sfântul, le şteargă. Numai bune să le vadă", spunea el.

Cântăreţul fost trimis în judecată și condamnat, în schimb, pentru evaziune fiscală, după ce a închiriat 11 din apartamentele pe care le deține la sume mult mai mari decât cele declarate la ANAF. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Dat afară din preoțime, Cristian Pomohaci ține slujbe în garaj și a deschis o biserică. BOR îi îndeamnă pe oameni să nu cadă în ispită