Antena Meniu Search
x

Video "M-a vrăjit, m-a plimbat cu maşina". Victimele preotului Visarion Alexa povestesc cum îşi alegea "ţintele"

Pelerinaj la Parchet. Viaţa lui Visarion Alexa s-a schimbat radical după ce mai multe femei l-au acuzat de agresiune sexuală. Azi, a mers din nou în faţa anchetatorilor care îi verifică mesajele din telefon. Una dintre femeile care i-au căzut în mreje a povestit în exclusivitate pentru Observator metoda prin care cel care poza în preot fără prihană îşi convingea victimele şi le ademenea în chilia lui.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 30.09.2022, 16:22

Vezi și

Fără haina preoţească şi cu privirea în pământ, Visarion Alexa pare că păstrează un legământ de tăcere. De spovedit, s-a spovedit săptămâna trecută în faţa mai-marilor bisericii. Acum, căile Domnului au devenit cu drumurile la Parchet. Şase femei s-au plâns oficial că au fost agresate sexual. Altele îşi fac curaj să vorbească despre "practicile" neortodoxe ale preotului. Sub protecţia anonimatului, o femeie a vorbit pentru Observator despre felul în care prelatul îşi alegea victimele.

Anchetatorii vor să recupereze din telefonul lui Visarion Alexa conversaţiile purtate cu femeile

"El te citeşte că eşti o femeie slabă, se dă la tine într-o neruşinare. Am discutat până a intrat în sufletul meu, în sensul că m-a vrăjit. M-a plimbat cu maşina. M-a atins şi s-a ajuns la altceva la final", spune una dintre femeile agresate. În viaţa publică, Visarion Alexa avea o imagine impecabilă: căsătorit, cu trei copii, preot dedicat. Pe ascuns, avea un adevărat cuibuşor de nebunii unde încălca tot ceea ce predica.

La doar cativa metri de biserica in care le vorbea oamenilor despre credinta si dreptate se afla chilia in care preotul Visarion Alexa si ar fi ademenit o parte dintre victime. Constructia cu peretii ticsiti de icoane a fost daramata in 2020, iar pe locul ei sunt acum cateva mormane de pietre. "M-a invitat în chilia lui, se uita din cap în picioare la mine. M-a îmbrăţişat înainte să plec foarte, foarte tare. I-am spus: mă sufocaţi, nu pot să respir. La care el: vreau să îţi simt pulsul", a declarat una dintre femeile agresate.

Pe acelaşi subiect

"Sunt persoane care, de obicei, sunt fragile emoţional, sunt codependent, asupra cărora prădătorul are un ascendent personal de multe ori şi profită în mod exclusiv de încrederea pe care a construit-o poate anterior cu victima", a declarat Gabriel Diaconu, psihiatru. "Tot ii spuneam ca nu mă simt bine, că tot sufăr. Şi apoi m-a sărutat, m-a pipăit", spune una dintre femeile agresate. Victimele erau copleşite apoi cu zeci de mesaje.

"M-a sunat pe Videocall şi era în duş şi făcea ceea ce se numeşte păcat", spune una dintre femeile agresate. Anchetatorii vor să recupereze din telefonul lui Visarion Alexa conversaţiile purtate cu femeile care îl acuză de agresiune sexuală. Va fi şi testat cu detectorul de minciuni. După ce alte 6 femei au depus plângere pentru agresiune sexuală pe numele preotului Visarion Alexa, alte victime îşi fac curaj să vorbească. Pare să fie, însă, abia începutul.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Fii Observator » "M-a vrăjit, m-a plimbat cu maşina". Victimele preotului Visarion Alexa povestesc cum îşi alegea "ţintele"