Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Credincioșii sar în apărarea preotului acuzat că a hărțuit mai multe eleve, în Târgu Jiu: ''E frumuşel şi poate fetele s-o fi îndrăgostit de el''

Caz revoltător la Târgu Jiu. Un profesor de religie este cercetat de poliţie, după ce o elevă l-a acuzat de hărţuire. Preotul i-ar fi trimis mesaje indecente copilei de 17 ani, după miezul nopţii. De aproape o lună, slujitorul Domnului care a uitat de cele sfinte nu a mai fost primit la catedră. Bărbatul neagă acuzaţiile şi spune că este victima unei înscenări.

de Diana Speretoiu

la 19.10.2022 , 20:56

În aprilie, eleva de 17 ani a fost trezită în miez de noapte de mesajele indecente ale profesorului de religie. Speriată, şi-a anunţat părinţii care s-au dus a doua zi la şcoală.

Ştefan Vătafu, directorul Liceului Teologic: Eleva a fost abordată de cadrul didactic, fost cadru didactic al unităţii noastre şcolare, la o oră târzie, pe o reţea de socializare. S-a pornit o anchetă la nivel de unitate, dar şi la nivel de Mitropolie, întrucât dumnealui funcţiona cu avizul scris, cu binecuvântarea emisă de chiriarh.

Surse din anchetă spun că preotul ar fi ademenit cu vorbe dulci mai multe eleve.

Vezi și

"Suntem un grup de părinţi de la Liceul Teologic din Târgu Jiu. În dese rânduri ne-a hărţuit fetele, care sunt minore", este apelul pe care l-au făcut părinţii jurnaliştilor Observator. Preotul neagă acuzaţiile.

Pe acelaşi subiect

Preot acuzat: Nu am ce să comentez. Este mai mult decât o înscenare. A fost o singură sesizare depusă de o fată, o sesizare care, de fapt, nu spune nimic şi a fost cercetată la nivelul şcolii.

După cinci luni de cercetări, în septembrie, preotul a fost dat afară de la catedră.

Marcela Mrejeru, inspector general ISJ Gorj: La momentul acesta, nu mai este în sistem, astfel încât să vedem dacă mai continuă sau nu. Justiţia stabileşte dacă are vină sau nu.

Dacă va fi nevoie, eleva şi părinţii vor fi consiliaţi psihologic de specialişti de la Protecţia Copilului.

Lidia Bîrsanu, DGASPC Gorj: E o situaţie destul de neplăcută. Pe această cale, încurajez toate minorele care primesc astfel de mesaje să sesizeze autorităţile.

Directorul şcolii a anunţat poliţia abia după ce profesorul a fost dat afară din învăţământ. Momentan, împotriva lui nu s-a luat nicio măsură. Astăzi, au ajuns la audieri eleva împreună cu părinţii.

Credincioșii sar în apărarea preotului acuzat că a hărțuit mai multe eleve

În comuna unde slujeşte preotul, sătenii spun că acuzaţiile sunt false.

''Are preoteasă destul de frumoasă. Ar fi culmea să se uite în altă parte, nu. Noi suntem foarte mulţumiţi de el. E frumuşel şi poate fetele s-o fi îndrăgostit de el.''

''Eu nu cred.''

Pe Facebook, preotul pozează într-un tată model. Este căsătorit şi are doi copii. Bărbatul de 34 de ani preda religie la Liceul Teologic din Târgu Jiu din anul 2015.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Credincioșii sar în apărarea preotului acuzat că a hărțuit mai multe eleve, în Târgu Jiu: ''E frumuşel şi poate fetele s-o fi îndrăgostit de el''