Antena Meniu Search
x

Video De 10 ani, banda de infractori care terorizează Bolintin-Vale este de neoprit. Ultima victimă: un şofer care voia doar să îi ajute

Sub asediu şi sub paza mascaţilor. Bolintin-Vale, un orăşel de lângă Bucureşti a fost declarat zonă specială de siguranţă publică, de teama revoltelor declanşate de uciderea unui şofer de maxi-taxi. Bărbatul a fost lovit cu o piatră de membrii unei grupări violente care de ani de zile terorizează localnicii. Poliţia a tras chiar şi un foc de avertisment ca să potolească mulţimea.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 13.01.2022, 19:36

Vezi și

Hotărâţi să-şi facă singuri dreptate, sute de oameni s-au adunat în faţa locuinţelor grupării de romi care a îngrozit oraşul. Revolta a fost înăbuşită cu un foc de avertisment. 

Şuţă Constantin, IPJ Giurgiu: În momentul în care oamenii s-au apropiat de politişti s-a folosit armamentul din dotare. 

De duminică, oraşul fierbe. Atunci, un şofer de maxi-taxi, tată a doi copii, a fost ucis fără vină. Bărbatul nu era în cursă. Mergea împreună cu nişte rude spre Bucureşti după ce îşi vizitase mama, în Bolintin-Vale. Patru persoane s-au pus în faţa microbuzului şi l-au forţat să oprească. Au urcat sub pretextul că vor să caute "o femeie şi un copil". 

Ştefan, nepotul victimei: Unchiul meu a crezut că ei vor să meargă la Bucureşti. A zis: ''Băi, hai să-i luăm şi pe ei, poate au rămas fără maşină''.  Au început să îl înjure, să dea bere pe el, i-au făcut pană la maşină cu un cuţit. 

Pe acelaşi subiect

Şoferul a reuşit să-i dea jos, a plecat de pe loc, dar a observat că are pană. În momentul în care a coborât, a fost lovit cu o pavelă în cap şi a căzut secerat. Doar cel care a aruncat cu piatra a fost arestat, ceilalţi trei sunt liberi.

În urmă cu un an, un alt şofer de microbuz a fost atacat cu cuţitele. Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi. Crima este apogeul unui lung şir de probleme create de grupare. De mai bine de 10 ani, aceştia terorizează oraşul, prin ameninţări, furturi şi bătăi.  

''Ne este teamă să mai ieşim pe stradă, toţi poartă cuţite la ei.''

''Ăştia sunt la pradă, la pradă mereu. Dacă nu le dai bani, te iau la bătaie.''

De 10 ani, banda de infractori care terorizează Bolintin-Vale este de neoprit

În 2019, membrii aceleiaşi familii, au fost implicaţi într-o bătaie cu topoare chiar în faţa sediului Poliţiei. De la poliţie, la primar şi prefect, autorităţile se declară depăşite de situaţie.

Daniel Trăistaru, primarul oraşului Bolintin Vale: Am făcut inclusiv la Ministerul de Interne, era domnul Vela, a spus că ne înţelege doleanţa.

Aneta Matei, prefect Giurgiu: Avem promisiuni că efectivele vor fi suplimentate în Bolintin Vale.

Gelu Duminca, sociolog: Ceea ce vedem acum este doar vârful aisbergului într-o situație destul de nasoală la nivel comunitar, care nu își găsește un răspuns - pentru că nu se vrea, nu pentru că nu se poate. 

Oraşul dă în clocot în continuare. De teama unei răzbunări, patrule de poliţie vegheaza zona 24 de ore din 24.

Ministerul de Intrene a luat măsuri de ultimă oră pentru a linişti cumva spiritele. În jur de 100-150 de persoane au ieşit pentru a doua oară în stradă în faţa primăriei. Atât autorităţile locale, cât şi poliţiştii veniţi de la Bucureşti au încercat rând pe rând să stea de vorbă cu protestatarii, să îi liniştească.

Un prim pas a fost făcut în urmă cu aproximativ câteva ore, când şeful de la Inspectoratul de Poliţie Giurgiu a fost demis. În locul lui a fost numit şeful sectorului 1 de poliţie din Capitală. La fel, un alt ofiţer de poliţie din Bucureşti a venit ca adjunct la IPJ, încercând să calmeze spiritele. Este vorba şi despre o anchetă internă în cazul Inspectoratului Poliţiei Române. Toate petiţiile oamenilor din ultimii ani vor fi inventariate. Poliţiştii vor să vadă dacă cei de la Bolintin şi-au făcut sau nu treaba, dacă i-au luat în serios pe oameni, dacă au încercat să le rezolve problemele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » De 10 ani, banda de infractori care terorizează Bolintin-Vale este de neoprit. Ultima victimă: un şofer care voia doar să îi ajute