Antena Meniu Search
x

Video Moartea lui Nicolae, scânteia care a aprins revolta oamenilor din Bolintin-Vale. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii mici

Sute de oameni au ieșit pe stradă, seara trecută, în Bolintin-Vale, cerând autorităților să-i protejeze de romii veniți din altă localitate, care ar comite furturi și provoca scandaluri în oraș. Scânteia care a aprins revolta localnicilor a fost moartea violentă a lui Nicolae, șofer de microbuz și tată de doi copii, care a fost lovit cu o piatră în cap, în urma unui scandal izbucnit pe stradă.

De Veronica Micu la 13.01.2022, 14:33
Moartea lui Nicolae, scânteia care a aprins revolta oamenilor din Bolintin Vale. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii mici

Nicolae Tomescu, șofer de microbuz, avea 47 de ani și era tatăl a doi copii, informrază reporterul Observator Laurențiu Rădulescu. În urmă cu câteva zile, pe o stradă din Bolintin-Vale, în mașina condusă de bărbat au urcat patru indivizi.

Nepotul lui Nicolae a povestit de la ce a pornit conflictul.  

"Unchiul meu a crezut ca ei vor să meargă la Bucureşti. A zis hai să îi luăm. A urcat unul în maşină, a început să caute pe acolo, apoi au început să îl înjure, să dea bere pe el...i-au făcut pană la maşină cu un cuţit", a declarat nepotul șoferului de microbuz.

După ce a văzut că i-au tăiat cauciucul, Nicolae s-ar fi dus după cei patru agresori și, în urma unui schimb acid de replici, unul dintre tinerii de etnie romă a luat o piatră şi l-a lovit în cap pe șofer. Bărbatul de 47 de ani s-a prăbuşit la pământ şi a fost transportat la un spital din Capitală, unde, duminică, 9 ianuarie, şi-a dat acolo ultima suflare. 

Pe acelaşi subiect

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost arestat preventiv.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale.

Zeci de jandarmi și polițiști, mobilizați în Bolintin-Vale

Aseară, nemulțumiți că siguranţa lor şi a copiilor este pusă zilnic în pericol, sute de localnici au ieșit pe străzile din Bolintin-Vale, județul Giurgiu.

Au cerut intervenţii ferme ale autorităţilor, susţinând că au de suferit din cauza unei familii de romi, din care ar face parte şi cel care l-a ucis pe Nicolae. Oamenii acuză că, deşi cei din această etnie au ridicat ilegal case la Bolintin-Vale, conduc mașini fără a avea permis autor şi îi ameninţă pe localnici, autorităţile nu iau măsuri. Mai mult, ei susțin că, în conflictul care a dus la moartea lui Nicolae au fost implicate mai multe persoane, dar doar unul dintre agresori este arestat.

Primarul localităţii, Daniel Trăistaru, a ieşit printre localnici, și a transmis că a cerut de mai mulţi ani suplimentarea forţelor de ordine din oraș. Edilul a precizat că, din 2016, de când este primar, a făcut solicitări către toţi prefecţii pentru a cere suplimentarea forţelor de ordine şi că s-a adresat chiar fostului ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela care i-ar fi răspuns că în contextul pandemiei nu poate suplimenta echipajele de poliţie sau jandarmerie.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Moartea lui Nicolae, scânteia care a aprins revolta oamenilor din Bolintin-Vale. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii mici