Antena Meniu Search
x

Video Moartea lui Nicolae, scânteia care a aprins revolta oamenilor din Bolintin-Vale. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii mici

Sute de oameni au ieșit pe stradă, seara trecută, în Bolintin-Vale, cerând autorităților să-i protejeze de romii veniți din altă localitate, care ar comite furturi și provoca scandaluri în oraș. Scânteia care a aprins revolta localnicilor a fost moartea violentă a lui Nicolae, șofer de microbuz și tată de doi copii, care a fost lovit cu o piatră în cap, în urma unui scandal izbucnit pe stradă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.01.2022, 14:33

Moartea lui Nicolae, scânteia care a aprins revolta oamenilor din Bolintin Vale. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii mici

Nicolae Tomescu, șofer de microbuz, avea 47 de ani și era tatăl a doi copii, informrază reporterul Observator Laurențiu Rădulescu. În urmă cu câteva zile, pe o stradă din Bolintin-Vale, în mașina condusă de bărbat au urcat patru indivizi.

Nepotul lui Nicolae a povestit de la ce a pornit conflictul.  

"Unchiul meu a crezut ca ei vor să meargă la Bucureşti. A zis hai să îi luăm. A urcat unul în maşină, a început să caute pe acolo, apoi au început să îl înjure, să dea bere pe el...i-au făcut pană la maşină cu un cuţit", a declarat nepotul șoferului de microbuz.

După ce a văzut că i-au tăiat cauciucul, Nicolae s-ar fi dus după cei patru agresori și, în urma unui schimb acid de replici, unul dintre tinerii de etnie romă a luat o piatră şi l-a lovit în cap pe șofer. Bărbatul de 47 de ani s-a prăbuşit la pământ şi a fost transportat la un spital din Capitală, unde, duminică, 9 ianuarie, şi-a dat acolo ultima suflare. 

Pe acelaşi subiect

Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore, iar marți a fost arestat preventiv.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale.

Zeci de jandarmi și polițiști, mobilizați în Bolintin-Vale

Aseară, nemulțumiți că siguranţa lor şi a copiilor este pusă zilnic în pericol, sute de localnici au ieșit pe străzile din Bolintin-Vale, județul Giurgiu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Au cerut intervenţii ferme ale autorităţilor, susţinând că au de suferit din cauza unei familii de romi, din care ar face parte şi cel care l-a ucis pe Nicolae. Oamenii acuză că, deşi cei din această etnie au ridicat ilegal case la Bolintin-Vale, conduc mașini fără a avea permis autor şi îi ameninţă pe localnici, autorităţile nu iau măsuri. Mai mult, ei susțin că, în conflictul care a dus la moartea lui Nicolae au fost implicate mai multe persoane, dar doar unul dintre agresori este arestat.

Primarul localităţii, Daniel Trăistaru, a ieşit printre localnici, și a transmis că a cerut de mai mulţi ani suplimentarea forţelor de ordine din oraș. Edilul a precizat că, din 2016, de când este primar, a făcut solicitări către toţi prefecţii pentru a cere suplimentarea forţelor de ordine şi că s-a adresat chiar fostului ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela care i-ar fi răspuns că în contextul pandemiei nu poate suplimenta echipajele de poliţie sau jandarmerie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Moartea lui Nicolae, scânteia care a aprins revolta oamenilor din Bolintin-Vale. Bărbatul a lăsat în urmă doi copii mici