Antena Meniu Search
x

De ce au murit, de fapt, cei trei mineri în urma accidentului de la cariera Jilț

Cauza morţii celor trei muncitori decedaţi în accidentul petrecut marţi în perimetrul Carierei Jilţ Sud este asfixia, conform reprezentanţilor Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj.

de Redactia Observator

la 19.01.2023, 14:55

De ce au murit, de fapt, cei trei mineri în urma accidentului de la cariera Jilț
De ce au murit, de fapt, cei trei mineri în urma accidentului de la cariera Jilț

"Trupurile neînsufleţite au fost aduse încă din ziua accidentului la Serviciul de Medicină Legală Gorj. În cursul zilei de miercuri, medicul şef legist a efectuat necropsiile, concluzia sa fiind că decesele au avut ca şi cauză asfixia", au arătat cei de la SML, scrie Agerpres.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în jurul orei 13,30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autovehiculului la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol.

Cine sunt victimele tragediei de la cariera Jilț

Trei mineri au murit în urma accidentului de la mina Jilț. Dragoş avea 29 de ani şi lucra ca electrician în carieră de doar patru luni. S-a angajat după ce a aflat că Roxana, soţia lui, e însărcinată. Tatăl lui Dragoş a fost printre primii care au ajuns la locul tragediei.

Gheorghe Vîlceanu a făcut toată Europa la volanul TIR-ului şi a lucrat ca şofer de autobuz în străinătate. A pierit în acest accident stupid, la câteva luni după ce fetele sale l-au înduplecat să se întoarcă acasă. Gheorghe era lăcătuş mecanic în cariera Jilţ Sud. Avea 38 de ani.

Maistrul Constantin Negoiţă era de loc din Slivileşti. La 45 de ani, era şef de echipă. A lăsat în urmă un băiat, de vârsta liceului şi o fată, studentă în Timişoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » De ce au murit, de fapt, cei trei mineri în urma accidentului de la cariera Jilț