Antena Meniu Search
x

Video Scene halucinante la Cariera Jilţ din Gorj. O angajată de la pază a îmbrâncit și fugărit jurnaliștii când a venit Inspecția Muncii

În Gorj începe ancheta Inspecţiei Muncii, în urma tragediei de la cariera Jilț. Între timp, doi directori au fost schimbaţi din funcţie, iar un altul a demisionat după decesul celor trei mineri. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 19.01.2023, 14:18

Vezi și

Controlorii de la Inspecția Muncii au ajuns, în jurul prânzului, în Mătăsari, la sediul administrativ al carierei. După ce au primit echipamente de protecție, echipa a urcat direct în camioane și a fost transportată la cariera Jilț Sud. Vor merge cu toții în locul unde s-a răsturnat camionul, în urmă cu două zile, provocând moartea a trei mineri. 

Vor verifica modul în care lucrează cei 500 de angajați ai carierei, mai exact condițiile în care lucrează minerii, aceleași de peste 30 de ani. În această perioadă în care a plouat foarte mult, noroiul le ajunge oamenilor până la genunchi. Așa că drumurile din carieră sunt impracticabile, accesul fâcându-se doar cu camioane 6X6.

Aleșii locali au decis să declare trei zie de doliu în Mătăsari. Vor suna și sirenele, sâmbătă, în ziua în care vor fi înmormântați cei trei mineri. Tot la Mătăsari s-a lăsat și cu îmbrânceli între jurnaliști și o angajată de la pază. 

Cine sunt victimele tragediei de la cariera Jilț

Pe acelaşi subiect

Trei mineri au murit în urma accidentului de la mina Jilț. Dragoş avea 29 de ani şi lucra ca electrician în carieră de doar patru luni. S-a angajat după ce a aflat că Roxana, soţia lui, e însărcinată. Tatăl lui Dragoş a fost printre primii care au ajuns la locul tragediei.

Gheorghe Vîlceanu a făcut toată Europa la volanul TIR-ului şi a lucrat ca şofer de autobuz în străinătate. A pierit în acest accident stupid, la câteva luni după ce fetele sale l-au înduplecat să se întoarcă acasă. Gheorghe era lăcătuş mecanic în cariera Jilţ Sud. Avea 38 de ani.

Maistrul Constantin Negoiţă era de loc din Slivileşti. La 45 de ani, era şef de echipă. A lăsat în urmă un băiat, de vârsta liceului şi o fată, studentă în Timişoara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Scene halucinante la Cariera Jilţ din Gorj. O angajată de la pază a îmbrâncit și fugărit jurnaliștii când a venit Inspecția Muncii