Antena Meniu Search
x

De miercuri, românii care pleacă în Grecia trebuie să prezinte la graniță test negativ la Covid-19

Începând de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, toți cetățenii care vor intra în Grecia pe cale rutieră, pe la punctul de trecere a frontierei Kulata - Promachonas trebuie să prezinte un test molecular pentru infecția cu noul coronavirus, al cărui rezultat să fie negativ.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.07.2020, 12:25

Românii care pleacă în Grecia trebuie să prezinte la graniță test negativ la Covid-19
De miercuri, românii care pleacă în Grecia trebuie să prezinte la graniță test negativ la Covid-19 - Zuma Press / Nicolas Economou via Hepta
  • De miercuri, noi reguli pentru intrarea în Grecia.
  • Turiștii trebuie să prezinte un test negativ la coronavirus.

Testul molecular negativ pentru infecția cu Covid-19 trebuie emis cu maxim 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Decizia luată de autoritățile de la Atena vine după ce, în ultimele zile, zeci de turiști străini veniți să-și petreacă vacanța în Grecia au fost testați pozitiv la coronavirus.

Platforma pentru emiterea formularelor de călătorie în Grecia, nefuncțională noaptea trecută

 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, printr-un comunicat, că platforma electronică https://travel.gov.gr pentru completarea obligatorie a formularului electronic (Passenger Locator Form) de către persoanele care intră pe teritoriul Republicii Elene (pe cale aeriană, rutieră sau maritimă) nu a funcționat începând de la ora 00.00, ora comunicată de către autoritățile elene.

În acest context, MAE a întreprins, în regim de urgență, demersuri prin Ambasada României la Atena și pe lângă Ambasada Greciei în România pentru semnalarea acestei disfuncționalități și pentru a solicita remedierea imediată a acesteia.

Urmare acestor demersuri, autoritățile elene au remediat problema tehnică apărută, iar la acest moment platforma este funcțională.

Totodată, autoritățile elene au precizat că pentru toate formularele completate în cursul zilei de 14 iulie, codurile QR se vor emite începând cu ora 00.01, în noaptea de 14-15 iulie a.c., iar intrarea pe teritoriul Republicii Elene se va putea efectua începând cu ziua de miercuri, 15 iulie a.c., ora 6.00.

Noi reguli pentru intrarea în Grecia

De asemenea, MAE reamintește că începând de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, pe lângă formularul electronic, respectiv codul QR, cetățenii români trebuie să prezinte la intrarea pe teritoriul Greciei și testul molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, emis cu maxim 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Evenimente » De miercuri, românii care pleacă în Grecia trebuie să prezinte la graniță test negativ la Covid-19