Antena Meniu Search
x

Unde poți face testul Covid-19 pentru a pleca în Grecia. Lista laboratoarelor autorizate

Ministerul Sănătății a publicat pe site-ul oficial lista centrelor de testare pentru infecția cu SARS-CoV-2, pentru a veni în sprijinul celor care doresc să călătorească în Grecia.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 12.07.2020, 14:31

Unde poți face testul Covid-19 pentru a pleca în Grecia. Lista laboratoarelor autorizate
Prepararea probelor ADN pentru testul PCR - Profimedia Images
  • Centrul drive-in din Băneasa nu apare pe listă
  • Punctul de recoltare OK Medical ar funcționa ilegal

Începând de miercuri, 15 iulie 2020, ora 06:00, toți călătorii care intră în Grecia fără motive esențiale prin vama Promachonas - Kulata sunt obligați să prezinte la sosire un test molecular negativ (PCR) pentru Covid-19, realizat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia.

În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, se arată într-o informare de presă a ministerului.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective, susțin autoritățile din Grecia.

Centrul drive-in din Băneasa nu apare pe listă. OK Medical spune că procesează testele la un laborator acreditat

De pe lista Ministerului Sănătății lipsește centrul de testare al OK Medical, unul dintre cele mai căutate centre de testare din București datorită oportunității de recoltare în sistem drive-thru, într-o parcare a centrului comercial Băneasa.

Conform Ministerului Sănătății, centrele de pe listă sunt acreditate de ministerul nostru și recunoscute astfel de Grecia.

OK Medical realizează testul PCR cerut de greci, însă are probleme cu autorizația de recoltare. Managerul Mihail Lala susține însă într-o postare pe Facebook că „OK Medical NU este un laborator, este o clinică medicala. Testarea NU se face în parcare, se face într-un laborator acreditat. Doar recoltarea se face într-o „parcare”, adică în aer liber, așa cum se face peste tot în lume, având în vedere că spațiile închise de recoltare cresc riscul de transmitere a virusului de la pacient la pacient sau de la pacient la cadrele medicale”.

Conform unor informații obținute de Maria Rohnean, reporter Observator, OK Medical procesează testele recoltate la un laborator autorizat din București, care apare pe lista Ministerului Sănătății. Testul ar fi recunoscut de greci, pentru ca pe buletinul de rezultat apare laboratorul acreditat, nu clinica OK Medical care a făcut recoltarea.

Ministerul Sănătății: Punctul de recoltare din Băneasa funcționează ilegal

Ministerul Sănătății spune însă că punctul de recoltare din Băneasa funcționează ilegal și că va face verificări la laboratoarele care preiau probele de la OK Medical.

Mai mult, Ministerul Sănătății recomandă oamenilor să nu se testeze acolo.

„Punctul de recoltare al OK medical din Băneasa funcționează ilegal. Inspecția sanitară de stat a dat de două ori amenzi în valoare totală de 40.000 de lei și a făcut plângere la poliție”, se arată într-un punct oficial al Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății recomandă oamenilor să nu se testeze la punctul de recoltare din Băneasa” pentru că nu se știe dacă există condiții de siguranță și va face o verificare și la laboratoarele care preiau probele, săptămâna viitoare.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Sanatate » Unde poți face testul Covid-19 pentru a pleca în Grecia. Lista laboratoarelor autorizate