Antena Meniu Search
x

Turiștii români care nu au completat încă formularul de intrare în Grecia nu mai pot trece de vamă până miercuri

Vești proaste pentru românii care se pregătesc să plece în concediu în Grecia, pe cale rutieră. Autoritățile de la Atena au suspendat posibilitatea de completare a formularelor de intrare în Grecia (PLF), până miercuri, pentru a putea implementa noile condiții de acces în țară.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 11.07.2020, 17:53

  • Turiștii români trebuie să prezinte, la intrarea în Grecia, un test negativ efectuat cu cel mult 72 de ore în urmă
  • Zeci de turiști străini au fost găsiți infectați cu noul coronavirus la intrarea în Grecia

Începând de miercuri, 15 iulie 2020, ora 06:00, toți călătorii care intră în Grecia fără motive esențiale prin vama Promachonas - Kulata sunt obligați să prezinte la sosire un test molecular negativ (PCR) pentru Covid-19, realizat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia. 

Doar turiștii care dețin un certificat că testul RT-PCR a ieșit negativ vor putea intra în Grecia. Certificatele trebuie să fie completate în engleză și să conțină numele și numărul documentului de identificare al turistului. 

Turiștii trebuie să completeze în continuarea și formularul de localizare PLF și pot fi supuși testelor aleatorii la sosirea în vamă.

Formularul de localizare PLF poate fi completat aici.

Autoritățile de la Atena atrag însă atenția că turiștii care nu și-au completat deja formularul nu vor mai putea intra prin punctul de trecere de la Promachonas până miercuri, întrucât opțiunea terestră a fost dezactivată de pe formularul online până marți, la ora 00:01, pentru a putea fi implementate noile schimbări.

Atenție! Chiar dacă formularul se poate completa de marți, există obligativitatea ca acesta să fie completat cu cel puțin 24 de ore înainte de efectuarea călătoriei, astfel că accesul efectiv se reia miercuri pentru cei care nu au apucat să completeze formularul.

Așa cum se poate observa în imaginile de mai jos, grecii au dezactivat opțiunea „terestru (autobuz, tren, mașină)” de pe formularul de localizare.

Cei care au completat deja formularele vor putea să intre în continuare în Grecia, însă celor fără formularul PLF completat nu li se va permite accesul și vor fi nevoiți să își reprogrameze călătoria pentru 15 iulie. 

Celelalte puncte vamale terestre ale Greciei rămân închise pentru călătoriile neesențiale.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Turiștii români care nu au completat încă formularul de intrare în Grecia nu mai pot trece de vamă până miercuri