Antena Meniu Search
x

Decizie oficială BEC: Nu se renumără voturile în Sectorul 1 și Sectorul 5

Biroul Electoral Central a decis, vineri seara, că nu se vor renumăra voturile în Sectorul 1 și Sectorul 5, iar cererile vor fi clasate. Astfel, Clotilde Armand câștigă Primăria Sectorului 1, în fața candidatului PSD Dan Tudorache, iar Cristian Popescu Piedone va fi edilul Sectorului 5. 

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 02.10.2020, 20:49

Clotilde Armand
Clotilde Armand - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Toate cererile de renumărare vor fi clasate, a decis Biroul Electoral Central
  • Dan Tudorache (PSD) și Cristian Băcanu (USR-PLUS) solicitaseră renumărarea voturilor
  • Rezultatele oficiale vor fi comunicate în cursul zilei de sâmbătă de către BEC

Biroul Electoral Central a decis, vineri seara, că nu se vor renumăra voturile în Sectorul 1 și Sectorul 5, iar cererile vor fi clasate.

Astfel, reprezentata USR-PLUS Clotilde Armand câștigă Primăria Sectorului 1, în fața candidatului PSD Dan Tudorache, iar Cristian Popescu Piedone va fi edilul Sectorului 5, însă confirmarea rezultatelor va fi făcută în cursul zilei de sâmbătă.

BEC a emis o notă "privind luarea măsurii clasării cererilor de renumărare şi a sesizărilor primite de Biroul Electoral Central care vizează circumscripţiile electorale ale căror procese-verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de Biroul Electoral Central în condiţiile art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare".

"Având în vedere prevederile art. 95 din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, care relgementează procedura de contestare a operaţiunilor de votare, de deschidere a urnelor, de numărare şi totalizare a voturilor, precum şi de înregistrare a rezultatului votării în procesele-verbale,

văzând procedura de întocmire, verificare şi predare-primire a proceselor-verbale privind rezultatele alegerilor prevăzută de Hotărârea BEC nr. 98/15/09/2020,

observând că cererile de «renumărare» a voturilor din circumscripţiile electorale ale căror procese-verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de BEC în condiţiile art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare, au rămas fără obiect,

în baza art. 9 alin. (1) şi art 19 lit. e) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a birourilor electorale constituite pentru alegerile locale din anul 2020, precum şi ale ordinului preşedintelui AEP 483/2020 privind desemnarea angajaţilor AEP care îşi desfăşoară activitatea în aparatul tehnic auxiliar al BEC, constituit la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, propunem următoarele:

1. Clasarea de către preşedintele BEC, la propunerea şefului departamentului legislativ al AEP, a cererilor de «renumărare» şi a sesizărilor primite de BEC, care vizează circumscripţiile electorale ale căror procese-verbale privind centralizarea rezultatelor votării au fost primite de BEC în condiţiile art. 39 alin (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015, cu modificările şi completările ulterioare;

2. Referatele de clasare, cererile şi sesizările clasate vor fi menţionate de ordinea de zi la rubrica Lucrări clasate", se arată în nota emisă vineri de Biroul Electoral Central.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Decizie oficială BEC: Nu se renumără voturile în Sectorul 1 și Sectorul 5