Antena Meniu Search
x

Prima declaraţie a medicului din spitalul privat unde un băieţel a murit: "Nu am nicio explicaţie"

Prima declaraţie publică a medicului din spitalul privat, unde un băieţel de un an şi 10 luni a murit după o operaţie banală, este şocantă. "Nu am nicio explicaţie pentru decesul copilului". Reprezentanţii clinicii susţin că, în 18 ani, nu au mai avut un astfel de caz.

Vezi și

Prima declaraţie publică a medicului din spitalul privat, unde un băieţel de un an şi 10 luni a murit după o operaţie banală, este şocantă. "Nu am nicio explicaţie pentru decesul copilului". Reprezentanţii clinicii susţin că, în 18 ani, nu au mai avut un astfel de caz. Astăzi, procurorii din Capitală au început audierile. Iar în plin scandal, noi acuzaţii de malpraxis zguduie aceeaşi unitate medicală. Doi fraţi reclamă că mama lor a murit după ce medicii i-ar fi greşit de mai multe ori diagnosticul. 

"Nu am nicio explicaţie pentru decesul copilului", este prima declaraţie publică a medicului din spitalul privat, unde un băieţel de un an şi 10 luni a murit după o operaţie banală. Reprezentanţii clinicii susţin că, în 18 ani, nu au mai avut un astfel de caz.

Am vorbit cu părinţii şi mi-am cerut scuze. Mi-am cerut scuze pentru că am făcut tot ce s-a putut. Dumnezeu să îl odihnească, este prima declaraţie a medicului SMURD care a ajuns la spitalul privat după ce băiatul de un an şi 10 luni a făcut stop cardiac.

La doar o zi după înmormântare, părinţii copilului, dar şi mai mulţi doctori au dat explicaţii anchetatorilor.

Pe acelaşi subiect

Este o ancheta in desfasurare si vom lasa organele competente sa decida cine este de vina si cine nu, spune medicul SMURD.

Oamenii legii au ridicat documente, dar şi aparatură de la spitalul privat, iar mai multe persoane au adus explicaţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

La patru zile de la moartea suspectă, reprezentanţii clinicii private au rupt tăcerea. Medicul chirurg care l-a operat pe copil de hernie inghinală spune că intervenţia chirurgicală a decurs fără probleme, iar băieţelul a fost monitorizat în permanenţă.

Laura Bălănescu, medic chirurg pediatru: A fost un mare şoc şi o mare traumă şi este regretabil ce s-a întâmplat. Nu ştiu nici eu, nu am nicio explicaţie până în momentul ăsta ce s-ar fi putut întâmpla.

Doris Andronescu, directorul general al clinicii: Am fost sideraţi, am fost muţi de acest eveniment tragic. Nu s-a întâmplat în 18 ani de existenţa a clinicii acest lucru. Este prima oară şi pentru noi şi nici noi nu înţelegem.

Reprezentanţii clinicii spun că nu au nimic să îşi reproşeze, iar toate procedurile medicale au fost respectate. Doar raportul final al celor de la INML va face lumină în acest caz. 

În acest timp, la acelaşi spital privat, încă o familie îi acuză pe medici de malpraxis. George şi Constantin Rotariu, fondatorii Bitcoin România, spun că mama lor a murit după trei diagnostice puse greşit. Ar fi plătit spitalului peste 30 de mii de euro ca femeia de 65 de ani să fie tratată aici.

Constantin Rotariu, fiul femeii: "Mama a venit la un control pentru că nu se simţea bine, o durea stomacul la începutul anului, cred că în martie. Şi de atunci a mai venit de patru ori. Şi de trei ori în aceste controale i s-a dat un diagnostic greşit pentru durerea de la stomac."

Tinerii afacerişti spun că mama lor ar fi primit tratament pentru o infecţie la stomac după un accident vascular cerebral. Iar medicii ar fi realizat prea târziu că suferea de fapt de tromboză, adică un cheag de sânge îi bloca una dintre artere. 

George Rotariu, fiul femeii: Tot dânşii ne-au spus în ultimă instanţă când mama se simţea în continuare rău. Adică lua tratamente pentru toate bolile de care spuneai ei că poate suferi, evident nu se îmbunătăţea situaţia pentru că problema mamei era alta.

Bogdan Martian, medic primar chirurgie generală: Dumneaei a primit tratament antitrombotic de la momentul accidentului vascular cerebral.

Deocamdată, acest caz nu este investigat. Însă rudele femeii spun că vor face o plângere penală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Prima declaraţie a medicului din spitalul privat unde un băieţel a murit: "Nu am nicio explicaţie"