Antena Meniu Search
x

Descinderi ale trupelor speciale la o grupare infracţională care agresa tinere şi le obliga să se prostitueze: 4 persoane, duse la audieri

Polițiștii și procurorii au făcut miercuri mai multe percheziții în judeţele Prahova, Ialomiţa şi Constanţa și au dus la audieri patru membri ai unei grupări care ar fi racolat mai multe minore, pe care le-ar fi agresat și le-ar fi obligat să se prostitueze, potrivit Mediafax

de Redactia Observator

la 21.12.2022, 18:10

Percheziţii
Polițiștii și procurorii au făcut miercuri mai multe percheziții și au dus la audieri patru membri ai unei grupări - Inquam Photos / George Călin

Polițiștii Serviciului de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată și procurorii DIICOT au făcut miercuri 6 percheziții domiciliare, în municipiul Ploiești, municipiul Slobozia și în municipiul Constanța. De asemenea, au pus în executare 4 mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori, act sexual cu un minor și viol.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, membrii grupării, care anterior ar fi desfășurat activități infracționale pe linie de proxenetism, fapte pentru care au fost cercetați și condamnați, ar fi inițiat un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori și proxenetism.

Aceștia ar fi racolat mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat la practicarea prostituției. Unul dintre membrii grupării ar fi avut rolul recrutării victimelor minore prin intermediul unor rețele de socializare, pe care le inducea în eroare că își dorește relații sentimentale cu acestea.

Ulterior, tinerele ar fi fost transportate și cazate în apartamente închiriate în diferite localități de pe teritoriul României, situate în județele Constanța, Ialomița, Buzău, Prahova, Alba, Timiș și Argeș.

Pe acelaşi subiect

O minoră de 15 ani, răpită şi violată de membrii grupării

În cazul uneia dintre minore, în vârstă de 15 ani, care ar fi fost răpită de către membrii grupării din județul Hunedoara și cazată într-un apartament închiriat în județul Ialomița, ar fi fost exercitate presiuni de natură fizică și psihică în vederea determinării ei la practicarea prostituției. În condițiile în care victima ar fi refuzat în mod constant, ar fi fost violată de către unul dintre traficanți.

O altă minoră care ar fi fost supusă în mod frecvent unor agresiuni fizice ar fi încercat să fugă din apartamentul unde era obligată să întrețină relații sexuale contra cost, prin trecerea dintr-un balcon în altul, la un nivel superior al unui imobil.

La una dintre adresele percheziționate, a fost identificată o victimă a traficului de minori, care a fost preluată, împreună cu fiul său nou-născut, de reprezentanții DGASPC Constanța, în vederea evaluării, consilierii și aplicării măsurilor de protecție specială.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 4 telefoane mobile și diverse înscrisuri. Patru persoane bănuite au fost duse la sediul DIICOT – Structura Centrală pentru audieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Descinderi ale trupelor speciale la o grupare infracţională care agresa tinere şi le obliga să se prostitueze: 4 persoane, duse la audieri