Antena Meniu Search
x

Două fete de 16 și 18 ani, racolate și obligate să se prostitueze. Suspecții au fost reținuți 24 de ore

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori ai D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au desfășurat o acțiune într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Două persoane au fost reținute.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 15:48

Prostituţie
Bărbatul le-ar fi determinat pe cele două tinere la practicarea prostituției, în municipiul Constanța - Shutterstock

În cursul zilei de ieri, 22 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în județele Constanța și Tulcea, fiind descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, patru telefoane mobile, care ar fi fost folosite în activitatea infracțională. 

Din cercetări a reieșit că un bărbat, în vârstă de 34 de ani, ar fi recrutat o minoră din județul Tulcea, în vârstă de 16 ani, iar prin promisiunea mincinoasă a unei relații de iubire și specularea stării de vulnerabilitate a tinerei, ar fi transportat-o pe aceasta până în județul Constanța (stațiunea Mamaia), unde ar fi adăpostit-o, cu ajutorul unei femei, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la prostituție. 

Totodată, prin același mod de operare și pentru aceleași scopuri, bărbatul ar fi racolat o altă tânără, în vârstă de 18 ani, pe care ar fi adăpostit-o la aceeași locație din stațiunea Mamaia, cu ajutorul aceleiași femei.

În cursul lunii noiembrie, bărbatul le-ar fi determinat pe cele două tinere să practice prostituția în municipiul Constanța şi s-ar fi ocupat de găsirea locației destinate desfășurării activității, de aprovizionarea cu cele necesare tinerelor, de paza și protecția acestora pe perioada desfășurării activității de prostituție, precum și de  transportarea celor două la locațiile indicate de către clienți.

Pe acelaşi subiect

Două persoane au fost reţinute de poliţişti

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, cele două fete au fost identificate, fiind conduse la audieri și, ulterior, predate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța, în vederea instituționalizării. 

În urma administrării probatoriului în cauză, bărbatul și femeia, ambii în vârstă de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Astăzi, cei doi urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Tulcea și al jandarmilor Grupării de Jandarmi Mobilă "Tomis" Constanța.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Două fete de 16 și 18 ani, racolate și obligate să se prostitueze. Suspecții au fost reținuți 24 de ore