Antena Meniu Search
x

Video Detalii şocante din tabloul asasinatului omului de afaceri Adrian Kreiner. Cum au plănuit cei cinci suspecţi jaful în cel mai mic detaliu

Primul suspect în cazul asasinatului omului de afaceri Adrian Kreiner a fost prins aseară, însă apoi a fost eliberat, din lipsă de probe. Poliţiştii l-au ridicat pe bărbat de pe străzile localităţii natale din judeţul Dolj. A fost apoi dus la Sibiu, pentru o nouă rundă de audieri. Între timp ceilalţi doi bărbaţi cu care ar fi acţionat sunt încă liberi, iar procurorii au indicii că ar fi părăsit ţara. A fost conturat şi filmul complet al crimei, iar anchetatorii au dezvăluit fiecare pas făcut de asasini înainte, dar şi după ce au ucis. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 17.11.2023, 10:57

Reporteri: - Tu l-ai ucis pe afaceristul din Sibiu? Unde sunt ceilalţi complici?

Sunt imagini filmate la scurt timp după ce unul dintre bărbaţii suspectaţi că l-au asasinat pe omul de afaceri Adrian Kreiner este adus la sediu IPJ Dolj. Laurențiu Lăcătuș, un fost boxer, a fost capturat de polițiști, seara trecută, în localitatea natală - Valea Stanciului.  Bărbatul a fost blocat în trafic de polițiștii craioveni în timp ce se plimba cu motocicleta prin comună. După câteva ore de audieri, agenţii l-au predat colegilor de la Sibiu.

Filmul complet al jafului de la Sibiu 

Reporteri: Cine v-a dat pontul? Îţi recunoşti vina? Ai de gând să colaborezi cu procurorii, aşa cum face Sitariu?

Pe acelaşi subiect

Ilie Sitariu, cercetat pentru favorizarea infractorilor, a fost deja reținut de polițiști. Este suspectat că i-a adus pe cei trei complici din străinătate şi le-a dat pontul legat de breşele de securitate din casa milionarului. Ştia de unde se taie curentul pe stradă, dar şi traseul pe care să-l urmeze asasinii pentru a-şi pierde urma.  

Reporteri: Ai vreo legătură cu ce s-a întâmplat? Aţi avut un plan bine pus la punct? 

Ceilalţi doi suspecţi ar fi fugit din ţară atunci când au aflat de la televizor de moartea omului de afaceri, spun procurorii. Ancheta vizează însă şi o a cincea persoană: iubita unuia dintre suspecţi. Ea ar fi încercat să găsească clienţi pentru ceasurile de lux, în valoare de 200.000 de euro, furate de la milionar. 

Cristi Popovici, reporter Observator: Cu trei zile înainte de crimă, camere de supraveghere din Sibiu l-au surprins pe Sitariu într-o maşină, alături de o femeie și de încă un bărbat. Acesta din urmă ar fi cumpărătorul ceasurilor sau unul din criminali. Cei trei au fost văzuți împreună și într-un mall din oraș.

Sitariu merge în spatele lor, ca şi cum nu i-ar fi cunoscut. Tânăra are în spate un rucsac, iar bărbatul de lângă ea e îmbrăcat în trening şi cu o şapcă pe cap.

Reporteri: Ce legătură ai cu suspecţii crimei, poţi să ne spui? I-ai găzduit aici la tine acasă?

La 10 zile după atac, procurorii au reușit să contureze tabloul asasinatului. Au stabilit cum asasinii au plănuit jaful, cum au ucis, dar și cum au fugit. Ca într-un puzzle au pus cap la cap imagini de pe zeci de camere de supraveghere - peste 1.500 de ore de filmare.

Tiberiu Iulian Ivancea - şef inspectorat de politie IPJ Sibiu: Complexitatea acestui caz ne-a determinat nu să fim închistaţi, nereceptivi şi necomunicativi, ci să fim foarte atenţi la fiecare detaliu.

Traseul criminalilor pas cu pas

Traseul criminalilor a pornit din Dumbrăvița, județul Timiș, acolo unde Ilie Sitariu i-ar fi cazat pe asasini, și unde în urmă cu două nopți, polițiștii au percheziționat ore întregi apartamentul în care acesta locuia cu chirie. Cei 3 criminali, femeia, dar și Ilie Sitariu au plecat spre Sibiu împărțiți în două mașini. Pe drum, s-au oprit la Deva, acolo unde au lăsat unul dintre autoturisme. Aveau să îl folosească după jaf.

Valentin Florescu, procuror criminalist: Au ajuns la Sibiu cu celălalt autoturism, condus de către unul dintre suspecţi, care nu a participat la săvârşirea faptei.

La ora 17:30, cei 5 au sosit în parcarea unui mall din Sibiu. 30 de minute mai târziu, ajung cu toții la un apartament de pe strada Doamna Stanca, pe care femeia l-a închiriat. După ce s-au cazat, unul dintre bărbaţi și femeia se întorc la Sibiu. În apartament rămân doar atacatorii lui Adrian Kreiner.

Valentin Florescu, procuror criminalist: Acestia au rămas în apartament până în jurul orelor 12 când au plecat pe jos, pe strada Moldoveanu, unde locuia victima.

Acolo au urcat în podul casei nelocuite, situate vis-a-vis de vila lui Adrian Kreiner. O zi întreagă au supravegheat pe un ochi de geam orice mișcare către casa milionarului. 

La mai bine de 24 de ore de la momentul în care au ajuns în podul casei părăsite, cei 3 asasini decid să acționeze. Doi dintre ei sar gardul curţii lui Adrian Kreiner, în timp ce al treilea rămâne în stradă pentru le ţine de şase. Li se alătură însă, câteva minute mai târziu şi intră împreună în casa afaceristului. Atacatorii l-au găsit pe omul de afaceri dormind la parter, pe canapea. L-au legat de mâini și de picioare, astfel încât orice mișcare să fie imposibilă.

Valentin Florescu, procuror criminalist: Legătura este o formă de tortură, unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care se depozitează banii sau obiecte de valoare.

Înainte să se facă nevăzuţi, asasinii i-au acoperit corpul şi capul afaceristului cu pătura de pe canapea.

Valentin Florescu, procuror criminalist: Suspecţii au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei. Doi dintre bărbaţi au urcat imediat după aceasta şi, sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat în limba engleză să spună locul în care tatăl său ascunde banii. 

La 03:01 primul apel la 112, efectuat de iubita lui Adrian Kreiner, anunța nenorocirea. Primul echipaj a sosit la vila familiei, după 3 minute, iar la scurt timp, și o ambulanță.  Două ore mai târziu după asasinat, cei 3 suspecți se întorc în apartamentul închiriat în regim hotelier, unde mai rămân încă 3 ore.

Valentin Florescu, procuror criminalist: Au părăsit municipiul Sibiu cu un taxi în aceeaşi dată, în jurul orelor 7:20, cursa fiind făcută până în Deva , unde aveau acel autoturism pe care l-au lăsat intentionat acolo. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Detalii şocante din tabloul asasinatului omului de afaceri Adrian Kreiner. Cum au plănuit cei cinci suspecţi jaful în cel mai mic detaliu