Antena Meniu Search
x

Video Primul suspect în cazul crimei din Sibiu a fost eliberat

Joi seară fost prins unul dintre suspecţii în cazul uciderii omului de afaceri din Sibiu Adrian Kreiner, confirmă Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. Doi dintre cei care au participat efectv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar ar fi fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 17.11.2023, 10:51

UPDATE vineri, 17 noiembrie: suspectul prins joi seară a fost eliberat, după interogatoriu. Poliţiştii nu au suficiente probe împotriva lui şi iau în calcul ca martorul-cheie din dosar să îi fi dus pe o pistă greşită.

Surpriză de proporţii în cazul asasinării omului de afaceri din Sibiu

 Cei trei asasini au venit din străinătate special pentru jaf, la un pont dat, cel mai probabil, de un cunoscut al lui Adrian Kreiner. După ce l-au torturat printr-o metodă barbară pe omul de afaceri şi l-au ucis, cei trei au plecat cu un taxi. Joi seara a fost prins și Laurențiu Lăcătușu, unul dintre suspecţi. Fostul boxer a fost reţinut într-o comună din Dolj. Despre ceilalţi doi se ştie doar că ar fi fugit deja din ţară.

În spatele măştii chirurgicale este Ilie Sitariu, creierul asasinatului din Sibiu. Bărbatul de 44 de ani e cunoscut în lumea infracţională ca specialist în clonare de carduri. "Tu ai comandat jaful? Îl cunoşteai pe Kreiner? Ceasurile unde au ajuns acum? Cum ai reuşit să-i treci vama?", l-au întrebat reporterii la tribunal.

Pe acelaşi subiect

Adrian Kreiner, legat şi torturat. Filmul asasinării omului de afaceri

"Bărbatul a pus la cale în detaliu jaful. Cu o zi înainte de lovitură, cei trei asasini împreună cu iubita unuia dintre ei şi Ilie Sitariu au plecat din Dumbrăviţa către Deva. De acolo şi-au continuat drumul spre Sibiu cu o altă maşină. Şi-au închiriat un apartament şi au aşteptat noaptea atacului", spune Cristi Popovici, reporter Observator.

Spargerea a fost dată de doi dintre atacatori, iar unul a rămas în stradă pentru a asigura zona. "Suspecţii au fost surprinşi de fiica victimei, aflată la etajul locuinţei. Doi dintre bărbaţi au urcat imediat după aceasta şi, sub ameninţarea unui pistol, i-au solicitat în limba engleză să spună locul în care tatăl său ascunde banii. Fata le-a dat atacatorilor o sumă infimă de bani. Unul dintre ei a zărit ceasurile de lux. Le-au băgat într-un rucsac şi s-au făcut nevăzuţi", a declarat Valentin Florescu, procuror criminalist.

Criminalii lui Adrian Kreiner, identificaţi

"Anchetatorii au reuşit să le afle identităţile tuturor celor implicaţi în crima omului de afaceri. Ilie Sitariu este singurul suspect reținut până acum, asasinii, cel mai probabil, reuşind deja să fugă din ţară", transmite Cristi Popovici, reporter Observator.

Unul dintre atacatori a fost identificat cu ajutorul probelor ADN de pe un chiştoc de ţigară aruncat pe stradă. Criminaliştii au găsit mostre ADN şi în casa de vizavi, unde tâlharii au stat la filat cu o noapte înainte.

Unul dintre suspecţi, Laurențiu Lăcătușu, a fost prins

Unul dintre cei trei suspecţi în cazul jafului urmat de crimă de la Sibiu a fost prins, joi seară, informaţia fiind confirmată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu. 

Instituţia nu a oferit deocamdată mai multe detalii, dar se pare că este vorba despre singurul dintre suspecţi care mai era în ţară. Doi dintre cei care au participat efectv la comiterea faptei şi femeia implicată în dosar au fugit din ţară în seara zilei de 7 noiembrie, după ce s-a aflat că victima lor a decedat. Doar unul dintre suspecţi mai era în ţară. Toţi trei suspecţi sunt din judeţul Dolj şi se pare că acolo a fost prins suspectul. 

Cine este Ilie Sitaru, "creierul" din spatele crimei de la Sibiu

Ilie Sitariu este suspectat că i-a adus pe cei trei complici din străinătate şi le-a dat pontul legat de breşele de securitate din casa milionarului. Ştia de unde se taie curentul pe stradă, dar şi traseul pe care să-l urmeze asasinii pentru a-şi piardă urma. Până în noaptea atacului, i-ar fi cazat în locuinţa de lângă Timişoara, descoperită de anchetatori.

"Apartamentul în care locuia bărbatul bănuit că i-ar fi găzduit pe ucigaşi a fost atent percheziţionat de poliţişti. Este situat în Dumbrăviţa, comuna limitrofă Timişoarei. Omul locuia aici de aproximativ un an şi nimic din comportamentul său nu a dat de bănuit", spune Iulia Pop, reporter Observator.

"Îşi plătea chiria, omul liniştit. A avut în ultima vreme o întârziere, dar s-a remediat. Trebuia să elibereze apartamentul conform contractului", povesteşte proprietarul apartamentului. Mai mulţi saci negri şi cutii au fost ridicate de anchetatori.

Şi iubita unuia dintre suspecţi ar fi implicată

Ancheta vizează şi o a cincea persoană: iubita unuia dintre suspecţi. Ea ar fi încercat găsească clienţi pentru ceasurile de lux furate de la milionar, în valoare de 200.000 de euro. 

"Cu trei zile înainte de crimă, camere de supraveghere din Sibiu l-au surprins pe Sitariu într-o maşină, alături de o femeie și de încă un bărbat. Acesta din urmă ar fi cumpărătorul ceasurilor sau unul din criminali. Cei trei au fost văzuți împreună și într-un mall din oraș", adaugă Cristi Popovici, reporter Observator.

Sitariu merge în spatele lor, ca şi cum nu i-ar fi cunoscut. Tânăra are în spate un rucsac, iar bărbatul de lângă ea e îmbrăcat în trening şi cu o şapcă pe cap.

În 2016, Ilie Sitariu pleda vinovat în Statele Unite pentru furtul a peste 127.000 de dolari prin instalarea de dispozitive de clonare a cardurilor la mai mult bancomate din New York şi Massachusetts. A stat după gratii doar până în 2019 - când a înapoiat toţi banii furaţi pentru a fi eliberat. 

Oamenii din Sibiu sunt îngroziţi după crimă

Atacul brutal a băgat spaima în sibieni. Tot mai mulţi sunt interesaţi de sisteme de supraveghere care să-i apere eficient de hoţi.

"Perimetrul trebuie asigurat video pe toată suprafaţa exterioară. Acum sunt camerele SMART, dacă o distrugi fizic sau îi tai firele ea transmite un semnal de alarmă într-un dispecerat", explică Mihai Adrian, reprezentant companie de protecţie si pază.

Un sistem de supraveghere performant poate costa chiar şi mii 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Primul suspect în cazul crimei din Sibiu a fost eliberat