Antena Meniu Search
x

Video Deținuții, nepăziți și lăsați fără vizite de Crăciun şi Revelion. Dacă nu primesc ce vor, angajații din penitenciare nu merg la muncă de sărbători

Sute de angajaţi ai penitenciarelor din toată ţara au început să lase închisorile nepăzite. În unele judeţe, poliţişti au început deja să protesteze câte o jumătate de oră înainte de începerea programului, însă ameninţătile lor nu se opresc aici. Dacă nu primesc ce vor, aceştia vor lăsa deţinuţii nepăziţi de Crăciun şi Revelion. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 18.12.2023, 08:32

Vezi și

Poliţiştii din penitenciare cer deblocarea legii salarizării unitare, adică să nu mai existe diferențe atât de mari între salariile de la stat, mai mulți bani pentru hrană și echipamente, dar și eliminarea discriminărilor dintre pensiile militare de stat. Tot ce au obținut, însă, până acum, a fost promisiunea majorării salariale cu 100 de lei, iar răspunsul sindicaliștilor a fost pe măsură: "Păzim România de infractori, dar ne cerem scuze românilor că nu-i putem păzi de hoții din Guvern".

Proteste în penitenciare. Dacă nu primesc ce vor, angajații vor lăsa deţinuţii nepăziţi de Crăciun şi Revelion 

Dacă nu le vor fi soluționate aceste revendicări, angajații din penitenciare amenință cu proteste în perioada sărbătorilor, când, de Crăciun și Revelion nu vor intra la muncă și vor lăsa închisorile nepăzite. Tot în zilele următoare, nu vor mai primi condamnați noi în închisori, iar deținuții nu se vor putea bucura de vizite din partea rudelor. 

În prezent, un agent de penitenciar, la debut, are un salariu în jur de 3.000 de lei, la care se adaugă și diferite sporuri, dar, spun sindicaliștii, este total insuficient față de riscurile la care se supune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Deținuții, nepăziți și lăsați fără vizite de Crăciun şi Revelion. Dacă nu primesc ce vor, angajații din penitenciare nu merg la muncă de sărbători