Antena Meniu Search
x

Video Mii de sindicaliști din Poliție, Penitenciare și militari rezerviști au protestat 6 ore în Piața Victoriei. Ce vor de la Guvern

Nemulţumiţi de salarii, mii de angajaţi din Poliţie, Penitenciare şi militari rezervişti au protestat in București. Sindicaliştii cer mai mulţi bani şi eliminarea discriminărilor legate de pensiile militare. Protestul a durat şase ore şi s-a încheiat după ce o delegaţie de sindicalişti a fost primită la negocieri la Guvern. 

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 20:33

Vezi și

"13 ani de furt din buzunarele poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare i-au dresat pe politicieni să devină hoţi. Aplicaţi legile votate de Parlament şi nu ne mai furaţi!", a fost mesajul sindicaliştilor către clasa politică.

"Infracţionalitatea în România a crescut, corupţia a căpuşat instituţiile fundamentale ale statului, iar numirile în funcţii publice pe criterii politice şi de rudenie au devenit o regulă care a suprimat meritocraţia în rândul oamenilor legii. Toate acestea derapaje de la democraţie care au vulnerabilizat poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare în faţa infractorilor se întâmplă sub privirile neputincioase ale unor instituţii de forţă subfinanţate şi subdimensionate care, în scurt timp, nu vor mai putea funcţiona în sprijinul cetăţenilor cinstiţi", au reclamat sindicaliştii. 

Cerințele angajaților din poliție și penitenciare

Organizaţiile sindicale din poliţie, penitenciare şi ale militarilor rezervişti solicită Guvernului identificarea unor soluţii urgente în aşa fel încât în prima parte a acestui an să se aplice în integralitate Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în ceea ce priveşte întreg personalul din familia ocupaţională apărare, ordine publică şi securitate naţională, să se "actualizeze" pensiile militare de stat şi că crească cuantumul normei de hrană şi aş normei de echipare, prin raportare la valoarea actuală a indicilor preţurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mii de sindicaliști din Poliție, Penitenciare și militari rezerviști au protestat 6 ore în Piața Victoriei. Ce vor de la Guvern