Antena Meniu Search
x

Video Discuţia halucinantă cu un dispecer de la Ambulanţă, după ce o femeie sună la 112 pentru a cere disperată ajutor. Aminteşte de cazul Caracal

Salvarea nu vine mereu de la 112. O femeie care are în grijă o fată de 16 ani, cu probleme psihice, a sunat la 112 pentru a-i anunța dispariţia. A fost tratată cu dispreţ şi batjocorită de cei care ar fi trebuit să trimită echipaje în căutarea copilei. Discuţia e pur şi simplu halucinantă, iar atitudinea sfidătoare aminteşte de cazul Caracal, când o adolescentă sechestrată a fost tratată cu dispreţ de un dispecer 112 şi nu a mai putut fi salvată din mâinile ucigaşului.

de Redactia Observator

la 07.07.2021, 15:32

Vezi și

"Discuţie femeie - dispecer Ambulanţă:

 – A pierdut-o, extraordinar… 

-  Alo? 

 – Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

 – E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?", arată stenogramele publicate de Libertatea.

Este discuţia halucinantă cu un dispecer de la Ambulanţă. Reporterii de la Libertatea au intrat pe fir după ce femeia care a sunat disperată la 112 le-a povestit cum, în loc de ajutor, a primit numai reproşuri. Întâmplarea a avut loc vineri seara. Femeia se întorcea cu fata de 16 ani de la spitalul de Psihiatrie din Galaţi. Abia fusese externată. Brusc, copila a fugit de lângă mamă. 

Asistent maternal: "Dumnealor mi-au spus că atât timp cât eu văd copilul, nu este o dispariţie. Nu trebuie să reacţioneze. Şi după ce nu îl mai văd, să îl caut. Este ironic, este revoltător. Eşti o mamă care îşi caută un copil la ora 9 pe stradă".

Discuţie halucinantă la 112

Pe acelaşi subiect

Curând, scapă fata din ochi şi sună din nou la 112. 

– E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul. 

– Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg. 

– Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

Asistent maternal: "Eu eram o mamă disperată, care nu îşi putea găsi copilul, care nu şi-l putea controla. Reacţia celor de la ambulanţă a fost de domeniul fantasticului. Era un fel de: Te descurci singură!"

Într-un final, poliţiştii pornesc pe urmele fetei. O găsesc, câteva ore mai târziu, timp în care se putea întâmpla orice. 

Cercetată disciplinar

Gabriela Costin, purtător de cuvânt IPJ Galaţi: "Un echipaj din cadrul secţiei 1 poliţie a depistat minora pe o stradă din Municipiul Galaţi, în zona spitalului de Psihiatrie".  Acum, dispecera de la Ambulanţă este cercetată disciplinar. 

Mihai Polinschi, purtător de cuvânt SAJ Galaţi: "Sigur că nu s-a folosit un limbaj profesionist. Are loc o anchetă internă. După concluzii, se vor lua măsurile care se impun". 

Asistent maternal: "Dacă nu mă ajută instituţiile statului, cine mă ajută? Cine?"

Şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anchetează "comportamentul necuviincios" al dispecerului.  Sfidarea şi lipsa de empatie din partea celor plătiţi să ne ajute pot duce la tragedii. Au trecut mai puţin de doi ani de la cazul Caracal. Atunci, atitudinea dispecerului 112 a costat-o viaţa pe Alexandra, adolescenta sechestrată, violată, ucisă şi apoi arsă de Gheorghe Dincă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Discuţia halucinantă cu un dispecer de la Ambulanţă, după ce o femeie sună la 112 pentru a cere disperată ajutor. Aminteşte de cazul Caracal