Antena Meniu Search
x

Răspunsul primit de o mamă din Galați care a sunat la 112 să reclame dispariția fiicei sale minore: ”Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?”

O femeie din Galați care a sunat la 112 să reclame dispariția fiicei sale minore, care suferă de probleme psihice, acuză dispecerul de la Ambulanță care a preluat apelul că repezit-o și a umilit-o. „Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?”, i-a transmis aceasta.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 06.07.2021, 11:09

Răspunsul primit de o mamă care a sunat la 112 să reclame dispariția fiicei sale minore
Răspunsul primit de o mamă care a sunat la 112 să reclame dispariția fiicei sale minore: ”Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?” - DSU

Femeia a povestit pentru Libertatea că a sunat la 112, vineri seară, la câteva ore după ce fiica ei fusese externată de la Spitalul de Spitalul de Psihiatrie din Galați, să anunțe că aceasta a fugit de lângă ea și că nu o mai găsește. În loc să i se facă legătura cu cei de la Poliție, apelul este preluat de o dispeceră a Ambulanței.

Femeia a sunat de două ori la 112, când fiica ei a luat-o la fugă pe străzi. La primul apel i s-a spus că nu se poate face nimic, pentru că fata nu putea fi considerată dispărută având în vedere că era încă în raza ei vizuală. Când copila a dispărut, femeia a revenit cu un apel la 122 să le spună situația.

Dialogul mamei îngrijorate cu dispecera de la Ambulanță:

– 112, ce urgență aveți?

Pe acelaşi subiect

– Am revenit. I-am pierdut urma în zona restaurantului… Alex, pardon. Pe faleză.

– Deci n-o mai vedeți acum, nu mai știți unde este.

– A urcat prin boscheți…

– Da, rămâneți să le spuneți celor din Ambulanță (se întrerupe)

(se trece la Ambulanță)

– A pierdut-o, extraordinar… Alo?

– Bună seara. I-am pierdut urma în zona restaurantului Alex.

– E, dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul.

– Da, dar nu este și Poliția pe fir? Că nu înțeleg.

– Poliția nu este în acest moment pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?

– E un minor, pacient de neuropsihiatrie. Cine să alerge, dacă nu autoritățile care se ocupă?

– Dacă ea nu mai este în raza dumneavoastră și e ascunsă undeva, un' s-o caute Poliția?

– Păi, nu știu, doamnă, nu se ocupă Poliția cu asta?

– Păi, cum nu știți? Dumneavoastră n-o mai vedeți deloc?

– Dacă nu îmi găsește minorul, Poliția la ce mai…

– Doamnă, mă ascultați un pic, vorbiți numai dumneavoastră? Facem un dialog? Auziți, doamnă, vorbiți cu Poliția. Poliția, chiar fac inversare, că nu se poate…

Potrivit Libertatea, la câteva ore după dialogul cu cei de la Ambulanță, fiica femeii a fost găsită la Spitalul de Psihiatrie, acolo unde se întorsese să vorbească cu gardianul pentru care, potrivit mamei, făcuse o obsesie.

Reacția Ambulanței Galați la incident

Serviciul de Ambulanță Galați a anunțat că a demarat o anchetă după ce o angajată care a preluat un apel prin 112 este acuzată că a răspuns necuviincios unei femei care a sunat pentru a anunța dispariția unei fete de 16 ani. 

„Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greșit cu nimic. Ancheta va stabili dacă s-a comportat necuviincios și va lua măsurile care se impun”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanță Județean Galați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Răspunsul primit de o mamă din Galați care a sunat la 112 să reclame dispariția fiicei sale minore: ”Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?”