Antena Meniu Search
x

"Doar i-am atins, nimic altceva. Le-am dat bani și gata". Preot din Satu Mare, interceptat când recunoştea că a abuzat doi copii instituționalizați în biserică

Apar noi informații în cazul preotului sătmărean Dorel Silaghi, despre care se crede că ar fi abuzat doi copii instituționalizați în biserică. Ambii copii s-ar fi plâns că au fost atinşi de preot în zonele intime, dar nu au fost luaţi în serios de educatoare.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 22:40

"Doar l-am atins, nimic altceva". Preot din Satu Mare, interceptat când recunoştea că a abuzat doi copii instituționalizați în biserică - Shutterstock

În primul caz, unul dintre copii a fost adus la centru cu maşina. Le-a spus educatoarelor că a fost pipăit în zona intimă, dar nu a fost crezut. ”Preotul l-a adus la centru cu mașina, iar după ce acesta a plecat, minorul a mers în camera de joacă unde erau ceilalți copii și le-a spus că preotul l-a pipăit pe penis, însă doar un singur copil l-a crezut. Nu a fost crezut nici de educatoare. Minorul a mai precizat că a fost afectat emoțional după acest eveniment, mai ales că nu l-a crezut nimeni. A plâns la el în cameră, în plus preotul a mai fost la centru și l-a mai cerut să meargă cu el, dar minorul a refuzat”, se arată în rechizitoriul procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, potrivit Presa SM.

Interceptat când recunoştea fapta 

Cel de-al doilea copil a fugit doi kilometri de la Biserica de pe strada Botizului din Satu Mare până la centrul de unde a plecat. Când a ajuns la centru era foarte agitat, speriat și obosit. Roșu la față de la efort și abia respirând, băiatul le-a spus celor două educatoare ce i s-a întâmplat la biserică. Cele două educatoare nu l-au crezut pe minor, deși acesta era într-o stare vizibil foarte afectată.

DGASPC Satu Mare a anunțat poliția despre acest caz pe 29 ianuarie, la șase zile de la ce i se întâmplase celui de-al doilea minor în biserică. Procurorii au decis pe 6 februarie supravegherea convorbirilor purtate de preot la telefon. Din interceptările de la dosar reiese că preotul Silaghi și-ar recunoaște faptele. În prima interceptare vorbește cu un individ care i-ar presta anumite servicii la imobilul pe care îl deține:

Pe acelaşi subiect

Preotul: „S-ar putea să pic testu’ poligraf”

Domn: Și îi adevărat că ați pus mâna pe băiatu’ ăla?

Preotul Silaghi: Da!

Domn: Serios?!

Preot Silaghi: Da’ m… atâta doar că l-am atins, nimic altceva.

Domn: Pe la prostie, sau?

Preot Silaghi: Îhî!

Domn: Când ați fost la centru, acolo?

Preot Silaghi: Nu.

Domn: Atunci?

Preot Silaghi: Aicia la bise…

Domn: ’Ai de capu’ meu…

Preot Silaghi: Foarte adevărat…Îți jur și jur că n-am făcut nimic. Dar… e adevărat că le-am propus. Și o zis ,,Nu” și gata! Le-am dat bani și gata! Fiecare cătă casă!

Domn: Îhî… Da’ bine, da’ amu dumneavoastră ce ați declarat la Poliție?

Preot: Că nu-i adevărat.

Domn: Foarte bine!

Preotul a fost trimis în judecată pentru agresiune sexuală, însă a contestat acheta prin avocatul său Răzvan Doseanu, invocând vicii de procedură și încălcarea dreptului la apărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Doar i-am atins, nimic altceva. Le-am dat bani și gata". Preot din Satu Mare, interceptat când recunoştea că a abuzat doi copii instituționalizați în biserică