Antena Meniu Search
x

Video Doi copii din Galaţi, filmaţi cum se distrează cu un obuz neexplodat. Reacţia mamei când a văzut ce face fiul ei

Joacă periculoasă la Galaţi. Doi copii au trecut pe lângă moarte, după ce au găsit pe un câmp un proiectil neexplodat din timpul celui de-al doilea Război Mondial. S-au jucat cu obuzul, l-au filmat şi l-au ridicat în braţe pentru fotografii.

de Adrian Obreja

la 25.03.2024, 19:46

Vezi și

Fără să realizeze pericolul la care se expun, cei doi copii se filmează cu proiectilul în braţe. Îl răsucesc pe toate părţile şi imortalizează momentul în videoclipuri şi fotografii pe care să le arate prietenilor. Imaginile ne-au fost trimise pe Fii Observator!

Joacă periculoasă cu obuzul în braţe

Joaca s-ar fi putut transforma oricând într-o tragedie. Obuzul găsit la marginea satului Movileni era încă neexplodat, iar focosul din interior ar fi putut distuge tot în cale.

Dedu Lucian, ISU Galaţi: Pe o rază de cel puţin 150 de metri poate produce pagube ireversibile.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Ce risc sau cât de mare era riscul?

Dedu Lucian, ISU Galaţi: Extraordinar de mare, letal. Nu am mai fi găsit nimic din acele persoane.

"Aici este locul în care copiii au găsit proiectilul, s-au fotografiat şi s-au pozat cu el, după care l-au abandonat atunci când cineva le-a atras atenţia şi a sunat la 112", transmite Adrian Obreja, reporter Observator.

Reacţia mamei când şi-a văzut copilul cu obuzul în mâini

Mama unuia dintre copii s-a speriat cumplit când a văzut cu ce se juca fiul ei. 

Mama: I-am spus: "Lasă-l jos, nu-l mai mişca, că este un proiectil".

Vestea descoperii si a pericolui care a planat deasupra satuli s-a răspândit rapid. 

Vecină: Părinţii ar trebui să îi supravegheze, nu: "hai, du-te la joacă!" şi uită de ei.

Vecină: Eu nu cred, copiii au fost acasă toată ziua, i-am văzut.

Pirotehniştii ne recomandă să alertăm imediat autorităţile dacă găsim un astfel de proiectl si sa nu-l atingem. "Aceste proiectile pot fi găsite în diverse situaţii, fie că este vorba de lucrări de irigaţii sau de săpături care au loc la fundaţia casei sau pe câmp, aceste proiectile pot fi găsite chiar şi pe malul unui râu", transmit specialiştii.

În urmă cu o săptămână, tot la Galaţi o sută de elevi şi profesori au fost evacuaţi de la şcoala din comuna Cavadineşti, după ce un copil a găsit pe malul râului Prut un obuz şi l-a adus la şcoală. În 2011, un bărbat din Ialomiţa a murit, după ce a încercat să taie un proiectil cu un flex, pentru a-l duce la fier vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Doi copii din Galaţi, filmaţi cum se distrează cu un obuz neexplodat. Reacţia mamei când a văzut ce face fiul ei