Antena Meniu Search
x

Video Doi olandezi, soţ şi soţie, s-au mutat definitiv în România. Au adus cu ei zeci de cai islandezi

O schimbare de peisaj. Asta au dorit doi olandezi, soţ şi soţie, cu 14 ani în urmă, când au ajuns prima dată în România. S-au îndrăgostit de ţinuturile de aici şi s-au mutat definitiv. Acum au schimbat ei peisajul localităţii mureşene în care s-au stabilit. Au adus cu ei câteva zeci de cai islandezi. O rasă mai mică, dar care este ideală pentru cei ce îşi doresc o plimbare la pas pe drumuri de ţară. 

de Sorin Tanţoş

la 27.04.2021, 09:27

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Această familie de olandezi s-a stabilit de ani buni în localitatea Oarba, din Mureş. Cei doi îşi doreau de multă vreme să trăiască la ţară, iar peisajul din România i-a cucerit imediat. Au adus cu ei şi o specie de cal mai puţin întâlnită la noi. Cel islandez. 

Ad De Groot a avut o firmă de software, dar a visat mereu să aibă şi propria lui fermă. În Olanda l-ar fi costat prea mult. A încercat prima dată în Polonia dar acolo nu a reuşit să demareze vreo afacere. Un prieten de la Târnâveni i-a dat ideea să vină în România. Şi soţia lui este acum fericită. Fostă jurnalistă TV, aceasta îşi ocupă acum timpul scriind cărţi, atunci când nu are grijă de animale. 

Copiii sunt încântaţi când îi văd.

Ce ai face daca ai avea un cal?

L-aş călări şi aş merge pe deal să mă plimb.

Caii islandezi sunt mai mici decât cei întâlniţi în alte părţi. Au firea calmă şi un mers domol, care îi face ideali pentru plimbări şi drumeţii. Sunt şi uşor de îngrijit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Doi olandezi, soţ şi soţie, s-au mutat definitiv în România. Au adus cu ei zeci de cai islandezi