Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imagini inedite surpinse pe Insuliţa Jiului. Mai multe specii de păsări şi-au făcut apariţia odată cu venirea primăverii

Imagini inedite au fost surprinse în Târgu-Jiu. Insuliţa Jiului este cunoscută printre gorjeni ca fiind locul în care anual vin zeci de specii de păsări. Anul acesta a venit şi cu o premieră, în apele Jiului a fost surprins şi un pelican.

de Mihaela Uretu

la 21.04.2021, 17:20

  • Imagini trimise pe Fii Observator
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Raiul pe pământ poate fi regăsit în multe locuri din România. Nu departe de Masa Tăcerii a lui Brâncuşi a apărut o insuliţă-un parc şi în acelaşi timp, zonă de agrement des frecventată de gorjeni. Împrejurimile te ajută să surprinzi fotografii superbe, mai ales că în depărtare se văd şi munţii Parâng iar malurile se oglindesc în apa Jiului.

Locuitorii din Târgu-Jiu sunt obişnuiţi să vină până la Insuliţa Jiului pentru a admira lebedele care şi-au făcut de mai mult timp casă în zonă şi pentru a le da de mâncare. Aceste păsări s-au obişnuit foarte mult cu oamenii şi sunt foarte docile.

Însă anul acesta oamenii au putut vedea şi o sumedenie de specii de păsări. Un fotograf din Gorj a imortalizat mai multe păsări rare pe răul Jiu şi pe lacul Vădeni. 

Bărbatul își petrece timpul liber în cel mai frumos mod cu putință: petrece ore în șir pentru a fotografia minunatele păsări care au poposit în această perioadă pe Jiu.

Pe acelaşi subiect

Florin Băltăţoiu, fotoreporter: Pozez animale sau păsări de când a început pandemia. Mie îmi plăcea să merg la meciuri de fotbal sau tenis și sa pozez jucătorii. Ca să evit contactul cu oamenii, cu aglomerația mă duceam să mă plimb pe malul Jiului. Am rămas uimit, petrecând și 10 ore acolo, să descoper atâtea păsări văzute numai pe National Geographic Wild sau Discovery. Toată plăcerea de a fotografia sport s-a transferat asupra păsărilor sălbatice exotice. Ele au devenit pentru mine Novak Djokovic, Ronaldo, Dominique Thiem, Key Nishikori, Stan Wawrinka, Andrea Pirlo sau alţii. Îmi ziceam că dacă nu aș fi fotografiat păsările, cu restricțiile datorate virusului,  mi-aș fi pierdut mințile, neavând ocupaţie. Așa am trecut la păsări, în asteptarea fotbalului și tenisului. În fiecare zi mă duc pe Jiu. Dacă vremea e frumoasă îmi iau mâncare și apă, plec dimineața și vin seara. 

Cocorul canadian, cormorani, egrete albe sau albastre și un pelican, sunt doar o parte din păsările pe care bărbatul le-a văzut în zona Jiului. 

- material realizat cu imagini primite pe Fii Observator -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Imagini inedite surpinse pe Insuliţa Jiului. Mai multe specii de păsări şi-au făcut apariţia odată cu venirea primăverii